KHC wint overtuigend in Vriezenveen.

KHC heeft zaterdag een klinkende overwinning behaald in Vriezenveen. Tegen het te laag staande Deto ontspon zich vanaf het begin een wedstrijd die alle kanten op kon. In de 8e minuut de 1e kans voor KHC, maar de inzet van Jeffrey de Nooijer was te slap. Aan de andere kant kreeg ook Deto wat kleine kansjes. Beide teams hadden last van het hobbelige natuurgrasveld in Vriezenveen dat niet best was.

Gaande de 1e helft kreeg KHC een veldoverwicht, en kwamen er kansen via Kevin Olaria en Ibrahim Tuncer. In de 35e minuut werd een doelpunt van Deto afgekeurd wegens buitenspel, en vanuit de spelhervatting werd de bal keurig gespeeld op Kevin Olaria die fraai de 0-1 op de borden bracht. Deto begon vervolgens te jagen op de gelijkmaker. Het kreeg een fraaie schietkans voor het doel, maar met een uiterste krachtsinspanning wist Nick Notrot de bal nog tot hoekschop te verwerken. Even voor het rustsignaal nog een dot van een kans voor Ibrahim Tuncer op aangeven van Jeffrey de Nooijer. De inzet smoorde echter in de handen van de Vriezenveense doelman. Na de thee een aandringend Deto, en had KHC geluk dat een harde inzet fraai gered werd met de voet door doelman Demi Loet Loetoer. In de 55e minuut leek KHC de score te kunnen uitbouwen, Yoshua van Marle bediende uitstekend Jeffrey de Nooijer die de bal voor het inschieten had. De inzet ging echter rakelings naast. Enkele minuten later was het dan toch raak, een ontketende Ibrahim Tuncer speelde de bal op Yoshua van Marle die de bal hard in het doel schoot. De verbouwereerde thuisploeg ging vervolgens op jacht naar de aansluittreffer, maar die kwam er ondanks het raken van het aluminium niet. Karim Gabara gooide de wedstrijd vervolgens in het slot door fraai de 0-3 te scoren wederom op aangeven van uitblinker Ibrahim Tuncer. Ze eindigde de sportieve wedstrijd in een klinkende uitoverwinning voor KHC. Goed geleid door scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen, geassisteerd door zijn beide neutrale secondanten.

Resumerend een dik verdiende overwinning voor KHC. Hierdoor pakt KHC de laatste 4 wedstrijd 10 punten en dat is een prima collectieve teamprestatie. Zaterdag a.s de laatste wedstrijd voor de winterstop. KHC speelt dan thuis tegen SVZW uit Wierden waartegen nog nooit werd gevoetbald. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter M. Oosting uit Niekerk. Na afloop van de wedstrijd is er muziek in de kantine met DJ Don Leo die zoals bekent enige tijd emigreert naar Oostenrijk

Man van de wedstrijd

Ibrahim Tuncer

“Winnen van SVZW zou mooi zijn, maar deze tegenstander is toch wel van een ander kaliber dan die van de laatste weken”, aldus KHC trainer Herman Oosterhaar. “Zou KHC winnen dan sluit je de serie voor de winterstop af met dertien punten uit de laatste vijf wedstrijden. En dan doen we ook nog goede zaken in de tweede periode.”

Luister HIER naar het hele commentaar van KHC trainer Herman Oosterhaar.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673