donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportKHC wint van cupfighter Berkum

KHC wint van cupfighter Berkum

-

Woensdagavond stuntte Berkum in het landelijke bekertoernooi door Topklasser JVC Cuyk thuis te verslaan. Het had in een loodzware wedstrijd na verlenging en strafschoppen de langste adem. Zaterdag viel er daarom wat te halen tegen het sterke Berkum, dat titelaspiraties hoog in het vaandel heeft staan. KHC ging zaterdag furieus van start, Berkum kwam er letterlijk niet aan te pas in de 1e helft.

KHC-logo

Al na 5 minuten de 1e mogelijkheid voor KHC, Tom Diender gaf de bal af op Leroy Knol die rakelings naast schoot. In de 11e minuut een dot van een kans voor Brenn de Lange die oog in oog kwam met de doelman. Deze wist de inzet te pareren tot hoekschop. In de 13e minuut kwam de 1-0 op de borden, Leroy Knol mocht na een handsbal een vrijeschop nemen net buiten het 16 meter gebied. Met een uiterste precisie plaatste hij de bal in de rechter bovenhoek. KHC gaf vol gas, in de 16e minuut ging een inzet van de prima spelende Ibrahim Tuncer rakelings voor het doel langs. Een minuut later de terechte 2-0, Tom Diender scoorde fraai na goed doorzetten van de uitblinkende Karim Gabara. KHC kreeg daarna nog zeker 5 kansen om de score te verhogen, waarbij net voor rust een solo van Ibrahim Tuncer de beste was. Maar oog in oog met de doelman, wist deze laatste nipt redding te brengen. Na rust een wat aanzettend Berkum dat probeerde de bakens te verzetten. Doelman Loet loetoer moest in de 52e minuut zijn kunnen tonen op een harde inzet. Berkum speelde vervolgens te vaak de lange bal, en KHC profiteerde daar optimaal van. In de 53e minuut werd het 3-0 na goed doorzetten van Ibrahim Tuncer was het Karim Gabara die hard raak schoot. Enkele minuten later herhaalde Gabare dit huzaren stukje en gooide daarmee de wedstrijd op slot. Berkum kwam in de 67e minuut nog op 4-1, maar verder kwam het niet.
Resumerend een prima collectieve prestatie van de equipe van trainer Herman oosterhaar. De sportieve wedstrijd werd prima geleid door de jeugdige arbiter Martijn Kieft uit Putten. Volgende week de plaatselijk derby tussen de rooien ( GoAhead) en de blauwen ( KHC) net als in Spakenburg. De wedstrijd is direct een topper in de 1e klasse D want beide teams staan op 9 punten uit 4 wedstrijden. We hopen uiteraard op een goed resultaat van onze jongens en roepen hierbij alle jeugdleden op om te komen in onze blauwe trainingspakken. De wedstrijd op Sportpark Middenwetering begint om 18.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Paarhuis uit Ommen.