vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportKHC wint van WVF in matige wedstrijd.

KHC wint van WVF in matige wedstrijd.

-

Op een guur en koud Sportpark Weidesteen in Zwolle heeft KHC nipt gewonnen van het Zwolse WVF. De wedstrijd werd op het 2e ( kunstgras)veld gespeeld van de Zwollenaren omdat het hoofdveld met natuurgras onbespeelbaar was.

KHC ging goed van start het had gedurende de eerste 20 minuten het betere van het spel, met goed combinatie voetbal. In die fase scoorde het ook de openingstreffer. Ibrahim Tuncer maakte op aangeven van Leroy Knol de 0-1 in de 4e minuut van de wedstrijd. Knol had KHC in de 10e minuut op 0-2 kunnen brengen, maar was te gehaast en slordig in de afronding. Na 20 minuten kreeg WVF meer vat op het spel en kreeg het diverse kansen. KHC begon ontzettend slecht te verdedigen, en leed veel bal verlies. In de 29e minuut kwam WVF dan ook terecht langszij   1-1. KHC bleef fouten maken in de defensie, en WVF strafte dat genadeloos af. In de 34e minuut werd het 2-1 na wederom gestuntel in de verdediging. De bal ging nipt over de doellijn, en dit werd geconstateerd door de neutrale assistent scheidsrechter. Net voor rust kwam KHC nog op 2-2, Leroy Knol kopte de bal door op Tom Diender die fraai scoorde. Na de thee een zeer matige voetbalwedstrijd van beide kanten. Het duel verdiende dan ook eigenlijk geen winnaar. Toch nam KHC de punten mee naar Kampen want een vrijeschop in de 75e minuut werd uitstekend voor het doel gebracht door Bernn de Lange. De mee naar voren gekomen Nick Notrot toucheerde de bal in het doel van de Zwollenaren, die daarmee tegen een zure nederlaag aan liepen.

Resumerend een krappe overwinning voor KHC, die daarmee iets teveel kreeg maar dat is ook wel eens anders geweest. De sportieve wedstrijd werd prima geleid door scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter met zijn beide neutrale assistenten. Volgende week de thuiswedstrijd tegen rode lantaarn drager Enter-Vooruit. KHC zal moeten waken voor onderschatting wat de Entenaren zullen er alles aan doen om het tij te keren. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Th de Witte uit Ermelo.