zondag, mei 19, 2024

HomeRegiosportKHC wint verdiend derby tegen Go-Ahead Kampen

KHC wint verdiend derby tegen Go-Ahead Kampen

-

In de beginfase verzuimde KHC in de derby tegen Go-Ahead verder uit te lopen in de strijd om de 4e plaats van de ranglijst. Het liet Go-Ahead Kampen terug komen in de wedstrijd maar uiteindelijk wist KHC het op inzet de punten binnen te hengelen.

De wedstrijd begon zaterdag veelbelovend voor KHC met een licht veldoverwicht en enkele goede kansen in de openingsfase. Aanvoerder Leroy Knol en Burak Alp waren dicht bij een doelpunt, maar de afronding ontbrak nog. Toch kwam de verdiende voorsprong voor KHC in de 17e minuut, toen Jonathan van Marle een perfecte voorzet gaf en Durk van der Leest fraai raak kopte. KHC domineerde en Go-Ahead Kampen had het lastig.

Echter, de wedstrijd kantelde enigszins toen KHC wat nonchalant werd. Go-Ahead Kampen kreeg kansen, vooral vanwege hun jeugdige energie, en dwong doelman Steven Vonk tot een aantal goede reddingen. KHC had de kans om de voorsprong te vergroten, maar de doelman van Go-Ahead Kampen stond zijn mannetje. Desondanks verdubbelde KHC de voorsprong vlak voor de rust, met een mooie goal van Boaz Smits na een uitstekende pass van Jonathan van Marle.

Echter, Go-Ahead Kampen gaf niet op en kwam snel terug tot 2-1 na slordigheden in de KHC-verdediging. In de tweede helft zocht Go-Ahead Kampen fanatiek naar de gelijkmaker, maar KHC stond defensief goed georganiseerd. In de 60e minuut claimde Go-Ahead Kampen een penalty voor hands, maar de scheidsrechter oordeelde terecht dat er geen sprake was van opzettelijk hands.

KHC kreeg nog een uitstekende kans om de wedstrijd te beslissen, maar de doelman van Go-Ahead Kampen voorkwam een doelpunt met een goede redding op een inzet van Boaz Smits. Het werd nog spannend toen Husham Ali met een tweede gele kaart werd weggestuurd, maar KHC hield stand en trok de overwinning over de streep.

Ondanks enkele hachelijke momenten in de slotfase, hield KHC achterin stand en verdiende het de overwinning. Met een goede teamprestatie houden ze de drie punten in eigen huis.

Voor afgaande aan de wedstrijd tegen stadgenoot Go-Ahead Kampen werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de vorige week overleden Marietje Wezenberg. De echtgenote van ons lid van verdienste Ap Wezenberg overleed na een kort ziekbed aan de gevolgen van een ernstige ziekte.

Foto’s : John Zoetebier