KHC wint verdient van WVF

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de vorige week overleden oudtrainer Bas Paauwe. De bekende Zwolse trainer was zelfs trainer van PEC Zwolle, en heeft KHC 2 maal onder zijn hoede gehad. Hij bracht KHC destijds naar de 1e klasse van het zondagvoetbal en had een bijzonder succes vol elftal. Bas Paauwe is 79 jaar geworden.

KHCKHC ging goed van start in de wedstrijd tegen WVF, het kreeg direct enkele mooie kansen. Al in de 3e minuut claimde KHC een strafschop. Tom Diender ging alleen goed door, ging de 16 meter in en werd duidelijk onderuit gehaald. Terwijl iedereen een strafschop verwachte, deponeerde de verder goed leidende scheidsrechter Wiliam Smit de bal buiten de 16 meter.

Enkele minuten later werd het toch 1-0 , Erik Post profiteerde gretig na een foutje van de Zwolse sluitpost. In de 10e minuut kreeg KHC een vrijeschop te nemen net buiten het 16 meter gebied. Leroy Knol schoot de toegekende vrijeschop ruim over. In de 22e minuut van de wedstrijd leek KHC op 2-0 te komen. De uitstekend spelende Brenn de Lange soleerde enkele tegenstanders voorbij en kwam oog in oog met de doelman. Op onverklaarbare wijze schoot hij de bal naast het doel.

Nog net voor rust kwam toch de 2-0 op een uitstekend moment. Ibrahim Tuncer kapte enkele tegenstanders uit, en deponeerde de bal uiterst behendig in de rechter benedenhoek. Na rust een matige pot voetbal van beide kanten. KHC hoefde niet meer zo nodig en WVF kon geen potten breken vanmiddag, al kreeg het in de 51e minuut een prima kans om de aansluit treffer te maken. KHC met in de laatste linie spelend met Karim Gabare, die de geblesseerde Lesley de Munnik prima verving.

Resumerend een prima overwinning voor KHC in een voor rust aantrekkelijke wedstrijd. Volgende week gaan we naar Enter Vooruit, dat wegens een sterfgeval niet in actie kwam dit weekend. De wedstrijd in Enter begint om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Vos uit Warnsveld. We gaan met de bus vertrek 12.00 uur.
Man van de wedstrijd – Brenn de Lange


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*