KHC wint wederom thuiswedstrijd

KHCDat KHC thuis bijna niet te verslaan is, dat weten inmiddels veel teams. Dit heeft mede te maken met welke instelling je een wedstrijd ingaat. De wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys was van een mager gehalte, maar de wil om te winnen was er zeker. Beide teams deden weinig voor elkaar onder. Toch was het KHC dat op voorsprong kwam.

In de 7e minuut werd een bal niet goed verwerkt door een verdediger van Vroomshoopse Boys, de bal rolde vervolgens in de voeten van Erik Post, die wel raad wist met het presentje. Daarna een matige fase, met ontzetten veel bal verlies van beide kanten. In de 23e minuut leek de aansluittreffer te komen, maar Jaron de lange wist de bal uitstekend tot hoekschop te verwerken. KHC kwam voor rust nog op 2-0 via een toegekende strafschop. Tom Diender werd op links weg gestuurd, gaf een voorzet en onderweg werd hands gemaakt en de bal ging op de stip.

Na de rust een gelijk opgaande strijd, Vroomshoopse Boys probeerde nog de aansluittreffer te maken. Het vond daar vaak de uitstekend keepende Kevin Dijksta op zijn weg. KHC kreeg nog wat kansjes via Burak Alp en Brenn de Lange die hun inzetten nipt over zagen gaan. In de 73e minuut werd het nog 3-0 via een doelpunt van invaller Kevin Isidora die fraai met het hoofd scoorde.

Resumerend een toch wel dik verdiende overwinning voor KHC, behaald in een sportieve wedstrijd, uitstekend geleid door scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn die de kaarten terecht op zak hield vanmiddag. Volgende week de kraker tegen stadgenoot GoAhead, dat haar thuiswedstrijd met 2-0 winnend afsloot tegen ASV Dronten. KHC doet het in de uitwedstrijden wat minder, dus het wordt tijd voor een verrassing. GoAhead zal ongetwijfeld revanche gevoelens hebben, want het verloor bij KHC in de blessuretijd met 2-1. Uiteraard gaan we voor een hopelijk spannende en sportieve wedstrijd naar Sportpark Midden Wetering waar de wedstrijd gespeeld gaat worden. De aanvang is 18.00 uur een staat onder leiding van scheidsrechter Stijn Heusschen uit Kranenbug ( D)

Man van de wedstrijd – Jaron de lange

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*