KHC wint weer niet van Sparta Enschede

Op een zonnig en warm Sportpark De Venen begonnen KHC en Sparta Enschede aan de voorlaatste competitieronde. KHC had nog 1 punt nodig om zich officieel veilig te spelen, en Sparta Enschede moest winnen om de p/d plaatsen te ontlopen.

IMG_5617-BorderMaker   KHC ging wat mat van start, het kwam maar niet in de wedstrijd, en Sparta Enschede was de 1e helft de bovenliggende partij. Al in de 3e minuut kwam KHC op achterstand door een doelpunt van Spartaan Jouri Mensink die de verdediging er erg makkelijk uitliep. De 1e echte mogelijkheid voor KHC kwam pas in de 30e minuut, Ibrahim Tuncer gaf de bal goed mee aan Burak Alp die de bal vervolgens voor het doel bracht. De meegesnelde Tom Diender leek de bal voor het intikken te hebben, maar een verdediger kreeg er nog net de voet tussen zodat de kans voorbij ging. Net voor rust werd nog een doelpunt van KHC terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na de thee een wat beter KHC dat op jacht ging naar de aansluittreffer. In de 71e minuut een dot van een kans voor Ibrahim Tuncer die alleen op de doelman afging. Echter hij plaatste de bal niet goed en de kans ging verloren. Enkele minuten later had Tuncer meer geluk, op aangeven van invaller Erik Post kopte hij fraai in 1-1 . Sparta Enschede ging vervolgens nog op jacht naar de overwinning, het kreeg nog enkele gevaarlijke vrijeschoppen rand 16 maar KHC liet het niet zover komen.

Trainer Herman Oosterhaar kon leven met het gelijkspel. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd, de eerste kans was nog wel voor ons, maar daarna lieten we Sparta zomaar op voorsprong komen.”  Volgende week kan KHC stadsgenoot Go-Ahead Kampen helpen. “Wij gaan overal heen om te winnen” aldus Herman Oosterhaar. “Wij zullen onze sportieve plicht doen en volle bak gaan spelen”.

Luister HIER naar het hele commentaar van de KHC trainer.

IMG_5752-BorderMaker

KHC speelde zich met dit gelijkspel veilig, en Sparta Enschede moet aantreden in de nacompetitie. Daarin staat het voor een loodzware opgave, het moet maar liefs 5 wedstrijden spelen om volgend jaar weer in de 1e klasse te mogen uitkomen. Volgende week de laatste competitiewedstrijd uit tegen kampioenskandidaat Nunspeet. De Veluwenaren gingen hard onderuit bij FC Zutphen, en zullen alles moeten geven om de vlag in top te kunnen hijsen. Stadgenoot GoAhead Kampen is de andere kandidaat, en SDV Barneveld en Berkun zitten met een punt minder op het vinkentouw. Spanning alom in de laatste competitieronde, en KHC gaat natuurlijk zijn sportieve plicht vervullen. De wedstrijd op Sportpark Wiltsang in Nunspeet begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Fikkert uit Hellendoorn.

Man van de wedstrijd

Ibrahim Tuncer

IMG_5819-BorderMaker

Fotografie: John Zoetebier

Alle foto’s van de wedstrijd vindt u HIER