KHC zo goed als veilig na ruime zege op WHC

De spitsen leken het even moeilijk te hebben bij KHC. Het lukte enkele weken niet, en pech en geluk waren ver te zoeken de laatste tijd. Zaterdagmiddag veranderde alles in goud, en was vrouwe fortuna rijkelijk aanwezig.

 

Aanvallend KHC voor goedgevulde tribune. © John Zoetebier.
Aanvallend KHC voor goedgevulde tribune. © John Zoetebier.

KHC opende de score in de 8e minuut, Ibrahim Tuncer stuurde Tom Diender weg die fraai scoorde. Na een goede redding van doelman Demi Loet Loetoer, werd het in de 21e minuut 2-0 voor KHC na een individuele actie van uitblinker Tom Diender. De bal werd uiterst behendig met een lob over de doelman geplaatst. Enkele minuten later werd het zelfs 3-0 via een schot uit de tweede lijn van Burak Alp. WHC leek de aansluittreffer te maken voor rust, maar dit doelpunt vond geen genade in de ogen van de neutrale assistent scheidsrechter. De treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Na de rust een wat rustiger KHC dat WHC het spel liet maken. In de 51e minuut een kans voor Ibrahim Tuncer, maar zijn inzet werd gestopt door de Wezeper sluitpost. Toch werd het 4-0, Leroy Knol stuurde Burak Alp weg met een steekpass die fraai uithaalde. Vervolgens een mindere fase van KHC, het gaf teveel ruimte weg, en de nauwkeurigheid en concentratie waren even ver te zoeken. Dat bracht WHC terug in de wedstrijd door 2 treffers van Peter Drolenga en Jonathan van Marle. De aanhang van KHC werd even onrustig, zeker toen WHC ook nog een strafschop claimde. Uitblinker Tom Diender maakte vervolgens aan alle zorgen een eind door fraai de 5-2 te scoren op aangeven van invaller Erik Post.

Burak Alp scoort voor KHC. © John Zoetebier
Burak Alp scoort voor KHC. © John Zoetebier

KHC is na deze overwinning bijna zeker van klasse behoud. De sportieve wedstrijd werd uitstekend geleid door arbiter Jos Huis in t Veld uit Elburg. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is dan Sparta Enschede dat vanuit Kampen vaak de punten meenam naar Enschede. De Spartanen moeten winnen om de p/d wedstrijden te ontlopen. Let op de wedstrijd op Sportpark De Venen begint pas om 15.00 uur, omdat alle wedstrijden gelijk moeten beginnen de laatste 2 competitie ronden. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M. Paarhuis uit Ommen.

KHC viert feest na weer een treffer. ©John Zoetebier
KHC viert feest na weer een treffer. ©John Zoetebier

Man van de wedstrijd

Tom Diender