Kippe(n)vel bij show ‘The Common Linnets’

Linnets3
Door Lourens Hooisma

 

Kampen – De unieke sfeer van de Music club Kampen werd zaterdag avond aangevuld met die van THE Common Linnets! De band (onder begeleiding van Ilse de Lange) stond voor het tweede optreden van de Tour in de Kamper club.

Het optreden begon met een eerbetoon aan de slachtoffers die vielen in Parijs. Het lied “proud” werd door de band akoestisch gezongen wat de zaal in bijna totale stilte bracht. Het daarop volgende welkomstwoord (door de band) maakte het begin van het optreden er niet makkelijker op (wat uiteraard begrijpelijk is). Je zal immers als band, mensen vermaken en de avond zal de geschiedenisboeken in gaan als een pikzwarte pagina… Echter na de tweede nummer kwam de zaal los en ging deze zoals verwacht totaal op zijn kop. Alle nummers van de nieuwe cd passeerden in rap tempo de revue. Dit Jaar wonnen The Common linies een Edison met hun eerste Album. De verwachting is dat het 2e Album voor 2016 zeker een goede kanshebber is!

Het tweede album van The Common Linnets, met daarop onder andere de singles ‘We Don’t Make The Wind Blow’ en ‘Hearts On Fire’, kwam op 2 oktober dit jaar uit en is inmiddels door fans en critici omarmd als ‘uiterst vakbekwaam’. De muzikale vakkennis is niet alleen op de cd te horen maar is zeker duidelijk aanwezig bij de live optredens zoals afgelopen zaterdag in De Music Club Kampen. De muzikale perfectie was niet alleen te danken aan de band, ook de kwaliteit van ‘het geluid’ was continu een punt van aandacht. The Common Linnets pakten groot uit en brachten daarom hun eigen apparatuur mee. Voor de geluidstechnicus was het dus meer dan een uitdaging om het geluid tot in de perfectie te laten klinken.

Een zaal zoals de Music club leent zich goed voor dergelijke optreden. Groot maat toch klein, knus waardoor er direct een ‘close’ gevoel met de artiest is.

Kortom een geweldig optreden.

 

Foto’s Narrow fotografie

Linnets10

 

Linnets9

 

Linnets8

 

Linnets7

 

Linnets6

 

Linnets5

 

Linnets4

 

Linnets3

 

Linnets2

 

Linnets1