Kledingruilavond in De Kamper Veste voor de stichting HUG (Help Uganda).

kamper-veste-uganda

Op 6 oktober wordt de jaarlijkse kledingruilavond georganiseerd voor het goede doel “Help UGanda” met o.a. medewerking van De Kamper Veste en Souq & Smoek.

Wat is “HUG”

Uganda, een land in Oost Afrika, dat door armoede, aids en hongersnood wordt geteisterd. In gesprek met Monique, een van de vrijwilligers, verwijst naar de website en ligt de doelstelling van de stichting toe, “HUG gelooft heilig in de kracht van hulp, hoe kleinschalig ook! Vooral gezondheid en onderwijs zijn belangrijk en vormen de primaire basis voor Uganda. Door het een stevige plaats te geven in de maatschappij is het tevens de sleutel die toegang geeft tot de oplossing van zoveel andere problemen waarmee individuen en de samenleving te kampen hebben”

Op de site ( www.stichtinghug.nl ) valt verder te lezen hoe de stichting dat uitdraagt, dat ieder individueel kind heeft recht op een moeder, die hen liefde geeft en een vader die voor hen zorgt. Ook onderwijs om ‘uit de gevangenis van beperkingen’ te breken speelt hierbij een belangrijke rol, daardoor kunnen de kinderen vorm geven aan hun eigen leven en grenzen opzoeken.

Monique vervolgt door te zeggen dat de mensen uit Uganda ons inspireren met hun kleurrijke cultuur en de zorg voor hun naasten. Het is geweldig te zien wat mensen kunnen bereiken in hun enorme armoede en gebrek (hoezeer dit ook aangrijpt!). Investeren in de kinderen is investeren in de toekomst van Uganda. Ondanks alle vrijwilligers die hun steentje bijdragen is ook funding nodig, vandaar de jaarlijkse kledingruil avond. Shoppen voor het goede doel? Dat kan weer ladies roepen Monique en Dani in koor!

kamper-veste-uganda2Wat houdt de kledingruilavond voor HUG in:

Monique en Dani (beide dames organiseren de avond) leggen vervolgens uit dat een kledingruilavond inhoudt dat je de kleding uit je kast die je niet meer draagt (denk aan miskopen of kleding die je weinig draagt) inlevert op de kledingruilavond. Stichting HUG sorteert de kleding op maat, hangt ze in rekken en legt ze op tafels. Als we van een ieder de stapeltjes hebben gesorteerd, kan het shoppen beginnen! Dat leuke shirtje of jurkje wat een ander niet meer bij zich vindt passen, kan wel eens perfect bij jou passen!

Op 6 oktober om 19:30 uur houdt Stichting HUG een kledingruilavond in De Kamper Veste te Kampen. We starten we met het innemen en sorteren van de ingeleverde kleding, zodat we om 20:00 uur kunnen starten. De avond kost € 10, welke volledig naar het goede doel, Stichting HUG, gaat. In ruil daarvoor heb je een leuke kledingruilavond op een mooie locatie in Kampen, krijg je thee/koffie met wat lekkers én een goodiebag! En niet te vergeten je hebt wat leuke kledingstukken gevonden die je mee naar huis kan nemen!

Er is plaats voor 40 dames, wil je er bij zijn, meld je dan zo spoedig mogelijk aan via info@stichtinghug.nl en geef aan met hoeveel personen je wilt komen. Dus dames nodig je vriendinnen, buurvrouwen en zussen uit om met je mee te gaan en we maken er een gezellige avond van!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673