vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportKleine nederlaag Wilsum bij IJVV

Kleine nederlaag Wilsum bij IJVV

-

Zaterdag 23 augustus j.l. speelden Wilsum en IJVV hun tweede bekerwedstrijd op sportpark De Uithoek in IJsselmuiden.

IJVV had de eerste bekerwedstrijd met 1-0 gewonnen van Kampen waar Wilsum tegen Zwolsche Boy’s tegen een geflatteerde 1-4 nederlaag aan liep. Alles minder dan een overwinning op 4e Klasser Wilsum zou voor de in de 2e Klasse uitkomend IJsselmuidenaren een blamage betekenen na het matige optreden tegen Kampen eerder deze week. Ook Wilsum wilde de 1-4 tegen Zwolsche Boy’s recht zetten waar het heel eenvoudig doelpunten weg gaf en zelf verzuimde 100% kansen te verzilveren. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Maat uit Zwolle.

WilsumDirect na aftrap was het Wilsum wat gevaarlijk voor doelman Meuleman van IJVV kon opduiken. Gebruikmakend van zijn snelheid kon Sonke de Velde bijna voor een verrassing zorgen maar kwam hij net tekort. De eerste 25 minuten waren in goed evenwicht waarbij zowel IJVV als Wilsum mogelijkheden wist te creëren. Als verwacht had IJVV het betere van het voetbal maar speelde Wilsum deze periode goed en compact en wist het IJVV goed van zich af te houden en kwam het ook zelf aan voetballen toe. Na een klein half uur nam IJVV het heft meer in handen en drukte het Wilsum verder achteruit. Uit een goede steekbal in de 27e minuut wist Roelof van de Berg met een snel schot onder keeper Ramon van de Wetering door Wilsum op achterstand te zetten. Na deze achterstand nam de druk van IJVV verder toe en kwam Wilsum er deze fase niet meer uit.

Geklungel in de verdediging van Wilsum leidde tot niet goed wegwerken van de bal die van dichtbij door Tom Bruintjes kon worden binnen geschoten. Na de 2-0 herpakte Wilsum zich en werd zonder verdere schade de rust bereikt. Coach Stoffer van Wilsum wisselde in de rust verdediger De Velde Harsenhorst en middenvelder Dorgelo voor Gertjan Sollie en Jurre Heldoorn, beiden hadden lichte klachten. Mede door deze wissels en omzettingen wilde Wilsum het gevaar over rechts indammen waar IJVV veelvuldig door kwam de eerste helft middels de snelle rechterverdediger Alwailly.

De wijzigingen pakte voor Wilsum goed uit de tweede helft. Er was meer balans in het team en IJVV kon beter worden bespeeld waar de rood/witten uit IJsselmuiden weinig creativiteit tegen over kon plaatsen anders dan veelal de lange bal te hanteren de buitenspelers te bereiken. Die mogelijkheden die gecreëerd werden door IJVV konden goed worden gekeerd door de prima keepende Van de Wetering van Wilsum. Met de snelheid van De Velde voorin bleef het oppassen voor IJVV en moest men voldoende spelers achter houden waardoor Wilsum zich meer in de wedstrijd kon spelen en op het middenveld meer grip kreeg.

Uit een omschakelingsmoment in de 63e minuut werd Wilsum speler Jurre Heldoorn de ruimte ingestuurd met een vrij veld voor zich. Afgaande op doelman Meueleman van IJVV hield Heldoorn overzicht en legde goed af op de mee opgekomen Sonke de Velde die eenvoudig de bal achter de IJVV doelman kon werken. Door deze aansluitingstreffer werd het weer een wedstrijd waar IJVV meende de punten al op zak te hebben. Dit duurde tot de 76e minuut waardoor een inschattingsfout achterin bij Wilsum William Dekker alleen op keeper Van de Wetering kon afgaan en deze beheerst wist te passeren. Met de 3-1 op het bord was de wedstrijd gespeeld.

Het naderende onweer zorgde ervoor dat na de eerste donderslagen scheidsrechter Maat het welletjes vond en met nog een paar minuten te gaan voor het einde floot. IJVV kan met Zwolsche Boy’s gaan uitmaken wie verder gaat in deze bekerronde, beiden treffen elkaar zaterdag 30 augustus in Zwolle. Wilsum heeft zich goed staande gehouden tegen deze 2e Klasser en kan vertrouwen putten voor het laatste bekerduel tegen Kampen van dinsdagavond 2 september as. Aangezien Kampen niet over een licht installatie beschikt zal deze wedstrijd in Wilsum worden gespeeld, aanvang 19.30 uur