Knappe en terechte overwinning S.V. Zalk

Zalk startte prima en probeerde vanaf het begin het spel te maken, wat aardig lukte. Wijthmen werd terug gedrongen en moest alle zeilen bij zetten om Zalk het scoren te beletten.In de 7e min was er een terechte penalty voor Zalk veroorzaakt door de linksback en deze werd feilloos ingeschoten door Jorik Schuur, vervolgens kwamen af en toe mooie combinaties maar Wijthmen verzette zich hevig.

ZalkZo was er een mooie lange bal van Ben Hofstra op Michel Hamer maar zijn schot werd tot corner verwerkt en even later was er weer een vloeiende combinatie die een beter lot had verdiend. In de 23e min was het wel raak weer was er een goede aanval over meerdere schijven de linksbuiten Michel Hamer kreeg de bal zette voor en Jeremy van Dijk kwam voor zijn man en scoorde de 2-0, Wijthmen was eigenlijk nog niet voor het doel van Zalk geweest.

In de 35e minuut was er nog een hilarisch moment een speler van Wijthmen kopt de bal terug over zijn eigen keeper maar deze werd door een speler net van de doellijn gehaald. In de 36e min was er het eerste schot van Wijthmen op doel maar Berry Wagterveld ranselde fraai de bal uit het doel toch werd het nog vlak voor rust geheel onnodig 1-2.

Er werd een verdedigingsfout gemaakt door ons op links en Wijthmen kreeg een corner, de sterke spits Ramond Vosman van Wijthmen kopte fraai binnen daar putte Wijthmen moed uit na de rust. Mark Land heeft nog geel gekregen voor commentaar op de leiding maar de matig fluitende scheidsrechter H.T.M.Zwakenberg kon het allemaal maar moeilijk belopen, hij had in mijn ogen wel een beetje strakker mogen fluiten soms waren er onbenullige overtredingen bij.

De 2e helft begon met een mislukte vrije trap van Zalk een tijd lang ging Zalk mee in het vechtvoetbal en inzet van Wijthmen en er werd gewisseld Remond Abma voor Simon v Halm en in de 62e min. kwam uit het niets een schot op de paal van Wijthmen.
Maar in de 66e min vloerde Sjoerd Beljon (Wijthmen) Michel Hamer in het strafschopgebied een terechte penalty die prompt werd ingeschoten door Jorik Schuur 1-3 en Ben Hofstra werd gewisseld voor Georgie Huisman dat bracht in mijn ogen rust, en de passies kwamen nu beter aan.

Zalk begon ineens weer behoorlijk te voetballen want er kwam een prima aanval over links met Michel Hamer die zijn man passeerde en Remond Abma stond op de goede plaats 1-4. De trainer wisselde Jorik Schuur voor Jonathan Kroon dat resulteerde in de 81e min in een goede aanval met een voorzet op Michel Hamer deze schoot helaas op de paal. Maar 3 minuten later was het wel raak de verdediging van Wijthmen maakte een fout er was een goede onderschepping van Jeremy v Dijk die zijn man uitspeelde en hij scoorde 1-5. In de rommelige laatste minuten kwam er nog een vrije trap voor Wijthmen die prompt werd ingeschoten door Ramond Vosman zo was de eindstand 2-5 met een terechte winnaar… Zalk!

DOELPUNTEN:

Zalk
Jorik Schuur 2X
Jeremy v Dijk 2X
Remond Abma 1X
Wijthmen:
Ramond Vosman 2X
Gele Kaarten:
Zalk: Mark Land.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*