Knappe overwinning voor Deltasteur waterpolo.

Afgelopen zaterdag speelden de poloërs van Deltasteur een thuiswedstrijd tegen het op de 3e plaats staande “de Kikker” uit Emmen. Een lastige thuiswedstrijd, maar wel eentje met mogelijkheden. In november werd er in Emmen na een boeiend gevecht een punt uit het vuur gesleept, 7-7.deltasteur logo
De connectie tussen Deltasteur en “de Kikker” ligt bij Robert Zwakenberg. Ooit gold Zwakenberg als meest getalenteerde Kamper waterpoloër. Hij belandde uiteindelijk bij de club in Emmen die destijds grote ambities had. Bij deze vereniging speelde hij jaren in het 1e team en heeft daar uiteindelijk zijn waterpolo carrière ook afgebouwd. Zwakenberg was zaterdag ook aanwezig als aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd.

Deltasteur begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Dat is ook nodig in de 3e bondsklasse. De Kampenaren hebben nog wel eens de gewoonte om niet scherp te starten, waardoor er vaak snel tegen een achterstand aangekeken wordt. Dat was zaterdag niet zo.
Erik van Dijk bracht al snel de 1-0 op het scorebord. De Kikker kwam langszij, maar Chris Bos bracht Deltasteur opnieuw op voorsprong. Het bleef nog even stuivertje wisselen, maar na de 2-2 was het Erwin Rotman die Deltasteur op voorsprong de eerste rust instuurde.
Rotman ontpopte zich al snel als een plaaggeest voor de defensie van “de Kikker”. Met zijn sterke midvoorspel bracht hij continu gevaar, waar de Emmenaren de handen meer dan vol aan hadden.
Rotman zorgde ook voor de 4-2, en vervolgens nam Deltasteur de regie van de wedstrijd in handen. Dico Eenkhoorn scoorde uit een strafworp de 5-2, en aanvoerder Erik van Dijk bracht de score op 6-2 in Kamper voordeel halverwege. De ploeg uit Emmen wist hun hoge positie op de ranglijst geen moment waar te maken. Hun spel was te statisch om Deltasteur in de problemen te brengen, en men zocht het heil dan maar in het afvuren van schoten van grote afstand, waar doelman Michael Piest geen problemen mee had.

Dico Eenkhoorn benut strafworp. ©Joop van Dijk
Dico Eenkhoorn benut strafworp.
©Joop van Dijk

In de 3e periode wist Deltasteur de voorsprong te consolideren, man of the match Erwin Rotman bracht de Kampenaren op 7-2, de Emmenaren konden eenmaal iets terugdoen.
In de vierde periode kon Deltasteur de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. Erik van Dijk bracht het verschil opnieuw op vijf treffers, hij kroop sluw tussen twee Emmer verdedigers door, kreeg de bal prima aangespeeld, en plaatste de bal mooi langs de doelman. De Kikker probeerde toch nog te gaan voor een beter resultaat. De 8-4 kwam na een door Thijs Fikkert veroorzaakte strafworp.
Chris Bos zorgde ervoor dat opnieuw de marge van vijf doelpunten op het scorebord kwam, 9-4.
De Emmenaren drongen nog even flink aan, en daar waar de Deltasteur aanvallers niet meer tot scoren waren, deed de ploeg uit Emmen dat nog drie maal. Verder lieten de mannen van Deltasteur het niet meer komen, de zege kwam niet echt meer in gevaar en met 9-7 werden er na een goed gespeelde wedstrijd weer drie punten aan het totaal toegevoegd.
Met 22 punten uit 18 wedstrijden staat Deltasteur nu op de 8e plaats, met nog twee wedstrijden te gaan lijkt de 7e plaats, thans in handen van VKC’03 nog het hoogst haalbare, en ligt nr. 9 “de Reest” uit Meppel nog op de loer om Deltasteur voorbij te streven. Op 9 april speelt Deltasteur de uitwedstrijd tegen VKC ’03 uit Tubbergen om vervolgens op 16 april het seizoen af te sluiten tegen “de Reest” Wedstrijden om “des Keizers baard”, of toch om “de eer”? In ieder geval biedt dit programma een mooie mogelijkheid om het seizoen goed af te sluiten. Het antwoord moet komen van de Deltasteur heren.

Erwin Rotman kwelgeest voor "de Kikker" verdediging. ©Joop van Dijk
Erwin Rotman kwelgeest voor “de Kikker” verdediging.
©Joop van Dijk