zaterdag, april 20, 2024

HomeRegiosportKnokkende Reflexdames eervol ten onder

Knokkende Reflexdames eervol ten onder

-

KAMPEN – Met een door diverse blessures uitgedunde selectie trad Reflex zaterdag aan in de Reflexhal voor de wedstrijd tegen Orion. Veel wisselopties had coach Hans Verstappen dus niet, maar zijn dames hadden wel veel vertrouwen in een goed resultaat. Uiteindelijk gingen de Kamper volleybalsters tegen de nummer drie van de Eerste Divisie knokkend en eervol ten onder (0-4).

Reflex begon prima in de eerste set. Middenaanvalster Rozemarijn Blaauw speelde noodgedwongen zelfs even op de diagonaalpositie, wat goed uitpakte. Bij een achterstand van 19-23 knokte Reflex zich goed terug en het einde van de set werd een ware volleybalthriller. Beide ploegen hadden kans om de set binnen te slepen, tot op een stand van 30-30. Uiteindelijk was het Orion dat de set binnensleepte (30-32).

In de tweede set was Reflex duidelijk van slag van de gemiste kansen in het eerste bedrijf. Orion zat juist in een flow en kon daardoor de thuisploeg flink overdonderen (10-25). Het mentale herstel kwam pas in de derde set. Reflex keek weliswaar steeds tegen een kleine achterstand aan, maar dankzij een goede serveserie van Ellen Pieffers werd de stand weer in evenwicht getrokken. Toch trok Orion wederom aan het langste eind (22-25).

In de vierde set was de energie een beetje op. De Reflexdames bleven doorknokken maar konden het niveau van Orion niet meer bijbenen. (17-25).  Al met al een teleurstellend 4-0 verlies, zeker omdat de eerste en derde set net zo goed in het voordeel van Reflex had kunnen uitvallen. Gezien de personele problemen en de getoonde inzet was het verlies echter ook eervol. Over drie weken speelt Reflex een thuiswedstrijd tegen De Bevers Dames 1.