Koeiendans in de Mandjeswaard bij ERF-1 (VIDEO)

Rennend, springend en dansend van blijheid gingen de koeien weer de eerste grassprietjes tegemoet.


Ongeveer 200 mensen kwamen zaterdag naar de Mandjeswaard om een kijkje te nemen bij de koeiendans. Iedereen genoot van de manier waarop de koeien van Boer Bruins weer op hun eigen manier de lente gingen inluiden.

Bij Erf-1 op de Mandjeswaard is het ieder jaar feest als de koeien weer naar buiten mogen. Sommige dames zijn daarbij zo uitgelaten en enthousiast dat de beentjes de lucht in gaan en er tijdens de zogenaamde koeiendans vreemde capriolen worden uitgehaald.

Harry Bruins runt op het Kampereiland, in onze prachtige IJsseldelta, samen met zijn gezin het bedrijf Erf-1. Hier worden op ambachtelijk wijze zuivelproducten geproduceerd.

Na de koeiendans was er de mogelijkheid het verhaal achter deze prachtige streekproducten te beleven. Je kon een kijkje nemen in de stal en je kon met eigen ogen zien hoe de zuivelproducten gemaakt worden. De bezoekers lieten zich een heerlijk koel glas melk niet onthouden. Een enkeling fronste de wenkbrauwen toen werd uitgelegd dat het hier om zogenaamde ‘rauwe melk’ ging, die op dat moment nog geen enkele bewerking had gehad.

Bekijk de video hierboven in de player.
Bijdrage van Romy Bartelink, Rudi Last en Gert Bartelink