Kom naar het Gebiedsfestival IJsseldelta op zaterdag 3 oktober!

Genieten van wandelen, fietsen, varen, proeven en cultuur in de IJsseldelta

Op zaterdag 3 oktober vindt het Gebiedsfestival IJsseldelta plaats. Een dag die geheel in het teken staat van het ontdekken en beleven van de IJsseldelta.

Lekker erop uit om te wandelen of te fietsen maar ook een mooie gelegenheid om de IJsseldelta eens vanaf het water te ontdekken! Er is veel mogelijk zoals zeilen met een traditionele Aak of Tjalk op het Zwarte Water, een tochtje maken met een rondvaartboot op de IJssel of een rondje met de pont in Zwartsluis.

botterDe unieke combinatie van stad en water maakt de IJsseldelta bijzonder. Ieder stadje heeft namelijk een haven vlak bij het centrum. Je loopt zo van de wal de stad in om te genieten van culinaire en culturele verrassingen. Op 3 oktober is het zelfs mogelijk om een uniek vaartochtje in de grachten van Hasselt te maken. Liefhebbers van het buitengebied kunnen in de polder Mastenbroek gratis kanovaren of bij Ketelhaven onder begeleiding van een gids, waterwild bekijken en de zeearend opsporen.

Cultuur en muziek
Ook voor cultuurliefhebbers is er tijdens het Gebiedsfestival veel te doen. Bij de gemalen d’Olde Mesiene en Veneriete kan men de oude en nieuwe technieken bekijken van het bemalen van de oudste polder in Nederland. In de Geallery in Mastenbroek is een expositie van Jan van Driel te bewonderen met landschapsschilderijen, tekeningen en grafiek over de IJsseldelta. In het atelier van Henrie Vogel op Kampereiland is het mogelijk om een workshop te volgen.

In de middag vinden er optredens plaats van het Jeugdorkest IJsseldelta. Dit speciaal voor het Gebiedsfestival samengestelde orkest, bestaat uit jeugdleden van Irene Hasselt, Euphonia Wilsum en AMDG Kampen. Het jeugdorkest treedt op in Hasselt, ’s-Heerenbroek, Wilsum en Kampen. De exacte locaties en tijden staan vermeld op www.gebiedsfestivalijsseldelta.nl Hier is ook het volledige programma van het Gebiedsfestival IJsseldelta te vinden of kijk op www.facebook.com/gebiedsfestivalijsseldelta. Het programma is ook verkrijgbaar bij alle Tourist Info’s in de IJsseldelta.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*