zondag, mei 19, 2024

HomeRegiosportKorballers DOS leiden kansloze nederlaag.

Korballers DOS leiden kansloze nederlaag.

-

De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman zaterdag hebben in en tegen Heerenveen een kansloze nederlaag geleden. De thuisploeg speelde zich, dankzij de 24-18 winst, veilig. Voor DOS stond er, buiten de eer, niets meer op het spel.

korfbal kampenonline
Bij DOS speelde Yvonne ten Hove weer een keer mee, op de plaats van de afwezige Iris van Dijk. In de tweede helft kwam ook oudgediende René Bruggeman nog even meedoen als invaller. Een bewuste keuze van coach Jan Wiegers, die op deze manier geen spelers uit het tweede team hoefde te halen.
Voor DOS is de competitie al een paar weken gespeeld. Dat besef gaat ten koste van de scherpte bij veel spelers van DOS. Ook in Heerenveen startte DOS niet heel erg geconcentreerd. Vooral verdedigend werd te makkelijk schotruimte weggegeven aan de Friese puntspelers. Een kolfje naar de hand van Sjors Key en Evelyn Zoetendal, die binnen tien minuten Heerenveen naar een 7-1 voorsprong schoten. Daarna ging DOS wel beter spelen, maar was het leed al geschied. korfbal2
“We speelden in een te laag tempo, een beetje stereotiep”, gaf Wiegers na afloop aan, “wanneer de verrassing in het aanvalsspel ontbreekt, scoor je te weinig mee met de tegenstander. Een doelpunt tegen krijgen is niet erg, maar dan moet je dat aanvallend goedmaken. Dat deden we onvoldoende.”
Vooral de aanvallende rebound van DOS was daar de oorzaak van. Wanneer je weinig rebounds pakt, krijg je ook weinig schotkansen. Bij DOS haalden te weinig spelers hun normale niveau en dat kan op dit niveau niet. KV Heerenveen is een ploeg met veel lengte en dat buitten de Friezen in de korfzone prima uit. Veel aanvallen van DOS telden niet meer dan één schotpoging.
Heerenveen liep verder uit en stond op een gegeven ogenblik zelfs tien doelpunten voor. Vanaf 15-5 ging het wel beter bij de Kampenaren, getuige ook de 15-8 ruststand. Na rust kwam DOS een paar keer op vier treffers, maar dichterbij lieten de scherp en fysiek spelende Friezen DOS niet komen.
Op de eindstand van 24-18 viel dan ook weinig af te dingen. KV Heerenveen blijft door dit resultaat in de Overgangsklasse. DOS blijft vierde en heeft nu twee weekenden rust. Pas op 12 maart speelt het haar laatste zaalwedstrijd. Dan ontvangt het kampioenskandidaat SDO uit Kamerik. Wiegers: “Voor die laatste wedstrijd willen we ons nog een keer flink opladen om ons thuispubliek een mooie afsluiting van het zaalseizoen aan te bieden.”
Doelpunten DOS: Matthijs Bastiaan 5x, Michaël Jongman 4x, Nynke Links en Linda Treep 3x, Patrick van de Rozenberg 2x, René Bruggeman 1x