Korballers van DOS buigen hoofd diep

korfbal kampenonline

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben bij de start van de competitie hun hoofd in Harderwijk diep moeten buigen. Het thuis spelende Unitas liet zien waarom het kampioenskandidaat nummer één is. Unitas won verdiend met 29-16.

Een maand geleden oefenden beide ploegen in Kampen tegen elkaar. Dat was aan het begin van de oefencampagne. Unitas wist toen met moeite van DOS te winnen. Daarom dacht menig Kamper supporter dat DOS in Harderwijk misschien wel voor een stuntje kon zorgen. Maar dan hadden ze geen rekening gehouden met het feit dat Unitas destijds niet compleet was. En dat was zaterdag wel het geval. De Harderwijker ploeg degradeerde afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse en zag kans om die ploeg bij elkaar te houden. Dat geroutineerde team neemt die schat aan jaren Hoofdklasse-ervaring mee in de competitie en de verwachting is dan ook dat Unitas dit seizoen die degradatie direct weer gaat repareren.

Dat was mede de reden dat DOS-coach Jan Wiegers niet als een teleurgesteld man van het veld afstapte: “Het leverde mij geen vervelend gevoel op. Ik was ook wel blij met het niveau wat mijn team af en toe liet zien. Unitas speelt met een op elkaar ingespeelde ploeg en wij zijn bezig om een nieuw team neer te zetten. Dan mag je ook nog niet verwachten dat wij het Unitas echt moeilijk maken. Dat wij dat bij vlagen wel hebben gedaan, biedt perspectief voor de komende weken.”

Opvallende debutante in de Kamper ploeg is Nikita Brehler, afgelopen seizoen nog spelend in het derde. Ze liet bij haar debuut al gelijk een goede indruk achter. Daarnaast haalde Wiegers Patrick van de Rozenberg, Matthijs Bastiaan en Esther Hamberg naar het eerste team. Spelers, die al vaker meespeelden in de hoofdmacht en die nu in de basis startten.

DOS startte goed in Harderwijk. Na tien minuten goed korfbal stond het 2-3 voor DOS. Daarna schakelde Unitas bij en liet het met goed aanvalsspel zien waarom het een goede ploeg zien. Zuiver schietend werd DOS even onder de voet gelopen en stond het tien minuten later 8-3. Wie dacht dat daarmee de wedstrijd gespeeld was, had het mis. De tweede goede fase van DOS zorgde voor een tussenstand van 9-7. Maar DOS zag geen kans dat goede spel vast te houden. Unitas verhoogde de druk op de DOS-aanval en het kostte de Kampenaren steeds meer moeite om goede kansen te creëren. Nog voor rust liep Unitas weg en bij rust was het gat vrijwel onoverbrugbaar: 15-7.

In de tweede helft kende DOS ook een paar goede fases, maar die waren te schaars om de soms erg hard spelende Harderwijker ploeg weer in het vizier te krijgen. De achterstand werd steeds groter en de eindstand van 29-16 mag dan wat geflatteerd zijn, de winst voor de thuisploeg was dik verdiend.

Doelpunten DOS Kampen: André Beens en Matthijs Bastiaan 4x, Patrick van de Rozenberg 3x, Camiel van Keulen 2x, Iris van Dijk, Esther Hamberg en Linda Treep 1x


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*