donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportKORFBALLERS DOS PAKKEN KOPPOSITIE

KORFBALLERS DOS PAKKEN KOPPOSITIE

-

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben zaterdag de koppositie gepakt in de zaalcompetitie. Zelf won de ploeg van Remco Jacobs met 25-15 van Hoogkerk, terwijl koploper Sporting Delta onderuit ging bij Tweemaal Zes.

korfbal2Sporting Delta, Tweemaal Zes en KV DOS Kampen hebben nu allemaal drie verliespunten, terwijl Drachten met vijf verliespunten ook nog op het vinkentouw zit. Toch rekent Jacobs zich niet rijk: “De hele tweede competitiehelft moet nog gespeeld worden. Het is wel leuk dat we zo goed meedraaien en dat het spannend is bovenin. Maar we gaan van wedstrijd naar wedstrijd en laten ons de kop niet gek maken.”

DOS speelde zaterdag thuis tegen Hoogkerk na tien minuten al een gewonnen wedstrijd. Scherp spelend werd Hoogkerk direct op een 6-0 achterstand gezet. Die tik kwam de Groningse ploeg niet meer te boven. Dit seizoen is DOS verdedigend sterk bezig en ook het lengteoverwicht van de Kamper ploeg bezorgde Hoogkerk de nodige problemen. Aanvoerder Meijering won bijna al zijn reboundduels en in het andere vak kon André Beens met zijn sprongkracht bal na bal pakken.

Mede dankzij het sterke rebounden kon DOS druk houden op de korf van Hoogkerk. Hoogkerk verdedigt extreem achter om daarmee het gebrek aan lengte te compenseren. Wanneer je dan scherp bent in aanvallend opzicht, en dat was in de eerste helft vrijwel continu, dan is dat geen probleem.

Het verschil van zes doelpunten bleef tot 10-4 op het scorebord staan. Bij rust was dat opgelopen tot zeven doelpunten verschil: 14-7. DOS kon dus met een gerust hart de kleedkamer opzoeken, waar Jacobs zijn ploeg nog even wees op dezelfde ruststand tegen Tweemaal Zes. Toen ging het alsnog mis. Nu liet DOS het niet zover komen. De ploeg bleef goed verdedigen. Wel had het nu ook weer een periode dat de doelpunten duur waren. Jacobs: “Dat moet er echt uit, je kunt het je niet veroorloven om maar één of twee treffers te maken in tien minuten.”

Toch kon ook in die fase Hoogkerk niet dichterbij komen. In de laatste tien minuten liep DOS zelfs uit naar een steeds grotere voorsprong. Het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Van Vlijmen kwam bij 25-15.
In de kerstvakantie speelt DOS twee oefenwedstrijden. Op 30 december tegen Sparta Zwolle en op 4 januari tegen stadsgenoot Wit-Blauw. Beide wedstrijden worden in De Reeve gespeeld. Op 11 januari hervat DOS de competitie tegen Excelsior Delft, wat zich tussentijds versterkte met liefst drie spelers en mede daardoor nu twee keer op rij gewonnen heeft.

Doelpunten DOS: René Bruggeman 8x, Yvonne ten Hove 5x, Linda Treep en Camiel van Keulen 4x, Reinier Meijering 2x, Nynke Links en Paula de Groot 1x