HomeRegiosportKorfbal: Wit-Blauw kan koploper in de eerste helft bijbenen

Korfbal: Wit-Blauw kan koploper in de eerste helft bijbenen

-

Verlag door Krista Fixe namens Wit-Blauw

In de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie stond voor Wit-Blauw/Green Organics de return tegen DOS (W) op het programma. In de uitwedstrijd kon Wit-Blauw geen vuist maken en ging kansloos onderuit. DOS bekleedt de koppositie en er stond de Kampenaren een zware wedstrijd te wachten.

Judith Wong opende de score met een afstandsschot. Echter kwam DOS snel langszij en de gasten wisten direct een gat van twee te slaan en uit te lopen naar een 4-6 voorsprong. In tegenstelling tot de uitwedstrijd koos Wit-Blauw er in deze wedstrijd voor om achter te verdedigen en het spel van DOS te vertragen. De gasten kwamen daarom niet tot hun favoriete kansen. Daarnaast ging Wit-Blauw ook feller de duels in waardoor in de eerste helft Wit-Blauw goed bij bleef en met een rush van vier doelpunten zelfs brutaal de leiding nam: 9-8. Helaas wisten de gasten net voor rust de leiding terug te pakken en werd met een 12-13 stand de kleedkamers opgezocht.

Na de rust zette Denice de Vries met twee afstandsschoten Wit-Blauw weer naast DOS en met de 14-14 stand ging het publiek er nog eens goed voor zitten. In deze fase besloten de gasten een tandje bij te zetten en werd de klasse en ervaring van de ploeg uit Westbroek zichtbaar. In 10 minuten werden aanvallend de juiste mensen gezocht en met gemak wist de ploeg zesmaal op rij te scoren en orde op zaken te stellen: 14-20. Het gemak waarmee de gasten tot kansen en goals kwamen stond in contrast met de aanvallen van Wit-Blauw: de ploeg wist zeker meer op de mat te leggen, maar moest veel harder werken voor de kansen. Aanvallend kwam Jordy Last in deze fase telkens in de ploeg voor Tom Westerveld en Last was met drie goals goed voor de laatste vier doelpunten van Wit-Blauw. Eindstand 18-23.

Na acht wedstrijden staat Wit-Blauw op een zesde plek in de veldcompetitie en kan het zich opgaan maken voor de zaalcompetitie waar de ploeg ook in de Overgangsklasse zal uitkomen. Na een jaar geen zaalcompetitie zal iedereen weer uitkijken naar de wedstrijden met schotklok, maar eerst een weekje vakantie voor de spelers en staf.