Korfballers DOS doen hun sportieve plicht

korfbal kampenonline

KAMPEN — De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben hun sportieve plicht vervuld. Tegen degradatiekandidaat Amicitia keek DOS lang tegen een achterstand aan, maar uiteindelijk wisten de Kampenaren de punten in eigen huis te houden: 19-17.

De wedstrijden tussen DOS en Amicitia zijn merkwaardig genoeg de laatste jaren altijd fysieke duels. Het maakt niet uit welke scheidsrechter er rondloopt, het is fysiek en soms zelfs te hard. Ook afgelopen zaterdag was het over en weer uitdelen geblazen. Nu kunnen beide teams ook goed incasseren en bleef het toch steeds sportief, maar het blijft jammer dat het fysieke korfbal het wint van het technische.

De fysieke strijd leverde ook twee slachtoffers op: bij DOS moest Nynke Links geblesseerd naar de kant; bij Amicitia bleef Dick Schipper weliswaar in het veld, maar hij had zichtbaar last van zijn opgelopen blessure. Amicitia had ook niemand anders die de taak van Schipper, rebounden, over kon nemen. De ploeg uit Vriezenveen had nog een punt nodig om een beslissingsduel af te dwingen om degradatie te voorkomen en was vast van plan dat punt in Kampen te halen.

DOS was weer gestart met Roel Zwanepol en Romy Stam in de basis en opnieuw deden beide spelers uit het tweede team het keurig. In de eerste helft ging het lang gelijk op. Tot 7-7 werd er steeds met gelijke stand gewisseld. Daarna sloeg Amicitia een gaatje: 7-10. Toch zag DOS kans om nog voor rust dichterbij te komen. Twee treffers in de slotfase van de eerste helft brachten de ruststand op 9-10.

Wie dacht dat DOS in de tweede helft erop en erover zou gaan, kwam bedrogen uit. Amicitia kwam sterk uit de startblokken. War in de eerste dertig minuten nog veel kansen werden gemist wist de ploeg uit Vriezenveen nu wel de kansen af te maken. Na tien minuten in de tweede helft stond het zomaar 9-14 en leek DOS voor een onmogelijk opgave te staan. Trainer Remco Jacobs greep in. Hij wisselde noodgedwongen Linda Treep voor de geblesseerd geraakte Nynke Links en in het andere vak kwam Esther Hamberg in het veld voor Romy Stam. Jacobs: “Teveel spelers bij ons kwamen terecht in posities, waar ze normaal gesproken niet vaak komen. Dat zag je terug in beide vakken. Het werd steeds onrustiger en we moesten terug naar de basis. Met Linda in het vak, kwam er meer rust, omdat iedereen weer wist wat zijn of haar taak was. En in het andere vak bracht de snelheid van Esther meer gevaar met zich mee, omdat we in de korfzone nu wat sneller konden inspelen. Dat betaalde zich wel uit.”

DOS kroop snel dichterbij en achterhaalde Amicitia zo’n tien minuten voor tijd: 15-15. Amicitia kwam nog één keer op voorsprong, waarna Michaël Jongman van afstand direct egaliseerde. Vanaf die 16-16 was DOS de bovenliggende ploeg. Schoten van Yvonne ten Hove en topscoorder René Bruggeman brachten DOS met 18-16 aan de leiding. Amicitia stribbelde nog even tegen: 18-17, maar snel daarna maakte Jongman aan alle onzekerheid een eind door van afstand 19-17 te scoren.

DOS Kampen / Veltman 2 verzuimde eerder op de dag het kampioenschap te pakken. In een gezapige partij werd met 14-17 verloren van Telstar2 uit Hoevelaken. De ploeg van Sandra Schreurs krijgt komende zaterdag een nieuwe kans om kampioen te worden. Dan moet in Lelystad van Exakwa 2 gewonnen worden.

Doelpunten DOS 1: René Bruggeman 7x, Michaël Jongman 3x, Nynke Links, Yvonne ten Hove, Iris van Dijk en Roel Zwanepol 2x, Esther Hamberg 1x

Jong Oranje op bezoek bij korfballers DOS 

KAMPEN – Maandag 9 februari speelt DOS Kampen / Veltman een bijzondere oefenwedstrijd. In sporthal De Reeve speelt het om 20.00 uur tegen Oranje onder 19. DOS dankt deze oefenwedstrijd aan haar sportieve opstelling en het constant op hoog niveau presteren met het eerste en tweede.

’s Middags tussen vier en vijf uur geeft Jong Oranje eerst een korfbalclinic aan de B-jeugd van DOS Kampen. Bij beide activiteiten is de toegang vrij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*