HomeRegiosportKorfballers DOS eindigen competitie als derde

Korfballers DOS eindigen competitie als derde

-

korfbal2

KAMPEN – Met dank aan invaller Michaël Jongman, hij scoorde in de slotfase twee keer, behaalde KV DOS Kampen / Veltman ternauwernood een 15-15 gelijkspel tegen KVA. De Amstelveense ploeg lukte het zo niet om DOS in te halen. DOS eindigt in de veldcompetitie op plaats drie.

Het was niet allemaal even best wat DOS in de laatste twee maanden liet zien. In april en mei werd slechts één keer gewonnen. Na de nederlaag tegen kampioen Tweemaal Zes in Maartensdijk was voor de Kamper ploeg de competitie gespeeld. Geen kans meer op het kampioenschap en geen zorgen over degradatie. DOS zou, zo was op 12 april na die nederlaag al bekend, de competitie eindigen op plaats twee, drie of vier.

Voor DOS betekende het dat alle focus werd gericht op het tweede team, dat vorige week het kampioenschap behaalde. Het hoge niveau van de zaalcompetitie werd door het eerste team niet meer gehaal. “De competitie was voor ons al lang gespeeld en we konden niet echt meer pieken,” moest ook trainer-coach Remco Jacobs na afloop toegeven. Ook zaterdag speelde DOS niet groots. Er werd traditioneel wel gewerkt door DOS, maar de echte overtuiging ontbrak. Te vaak werd er geschoten, omdat de rebound goed bezet was en er dus geschoten “moest” worden, maar de zuiverheid ontbrak te vaak. Vooral het tweede aanvalsvak had het moeilijk bij het vinden van de korf. Slechts drie keer scoorde dit vak, dat daarentegen verdedigend wel weer sterk acteerde. In het eerste aanvalsvak was dat precies andersom. Aanvallen lukte bij vlagen redelijk goed, vooral omdat Yvonne ten Hove op schot was, maar verdedigend was het niet best en werd er soms wel heel erg gemakkelijk schotruimte weggegeven.

DOS kwam snel met 2-0 voor en hield die voorsprong lang vast. Tien minuten voor rust was het voor KVA, dat ook niet groots speelde, erop en erover. Via 6-6 ging het naar 9-9, waarna drie seconden voor rust KVA 9-10 scoorde.

In de tweede helft bleef het spelpatroon lang hetzelfde. Het massaal toegestroomde publiek genoot van de zon en klapte tussendoor af en toe voor een leuke actie of een mooi doelpunt. KVA leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helemaal, toen het in de zevenentwintigste minuut liefst tien keer kon schieten in één aanval en dat tiende schot de 12-15 betekende. Maar DOS herpakte zich. De hardwerkende Nynke Links schoot van afstand raak: 13-15. Daarna wisselde Jacobs een compleet vak. Aan de ene kant als dank voor de spelers van het tweede team, die steeds opnieuw klaarstonden voor het eerste, aan de andere kant omdat er wel iets moest gebeuren om plaats drie vast te houden. Mooi was het dat de zeer lang geblesseerde Matthijs Bastiaan in het vak kwam, samen met Judith Mulder, Iris van Dijk en Michaël Jongman. Met de dames in de reboundzone en de beide heren in de punt werd direct druk gezet. Dat leverde binnen drie minuten twee treffers op van Michaël Jongman, die zo beide ploegen naast elkaar schoot. KVA kreeg nog een kans op 15-16, maar de vrije worp werd gemist.

Zo kon DOS toch nog met een tevreden gevoel het veld afstappen. In de zaal plaats twee en op het veld plaats drie is een knappe prestatie. Volgend seizoen mag de ploeg van Jacobs laten zien dat het opnieuw in de top van de Overgangsklasse kan eindigen. Omdat de ploeg intact blijft, moet dat zeker mogelijk zijn.

Doelpunten DOS; Yvonne ten Hove 5x, René Bruggeman 3x, Nynke Links en Michaël Jongman 2x, Paula de Groot, André Beens en Camiel van Keulen 1x