vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportKorfballers Dos Kampen verliezen in Veenendaal

Korfballers Dos Kampen verliezen in Veenendaal

-

De korfballers van KV Dos Kampen/Veltman zijn er niet in geslaagd de punten mee terug naar Kampen te nemen. In Veenendaal werd er met 37-11 van SKF verloren. Na enige verandering in de selectie stond DOS vandaag met 3 nieuwe ploeggenoten in het 1e die zijn doorgeschoven vanuit het 2e. Het was bekend dat het een pittige wedstrijd ging worden tegen SKF die zich op het veld spelende bevindt in de hoofdklasse.

Bij het begin van de wedstrijd wist DOS weinig doelpunten te maken. Hierdoor kwamen ze niet mee met SKF die daarin tegen wel doelpunten maakte waardoor de ploeg uit Veenendaal kon uitlopen tot een stand van 12-3 in de 15e minuut van de wedstrijd. DOS kreeg 2 vrije ballen mee, deze wisten de kampenaren goed te benutten. Echter lukte het DOS niet om bij te blijven bij het goed op elkaar ingespeelde SKF. Met nog een mooi afstand schot van Nouk Petersen vlak voor de rust gingen de beide ploegen met een stand van 17-7 de kleedkamer in. In de tweede helft zette SKF hun verdedigende werk op scherp, DOS kon er niet aan ontkomen en wist maar 4 doelpunten te maken in de tweede helft. Daar in tegen wist SKF er juist 20 te maken, waarvan 15 afstand schoten waren. Hierdoor liep SKF verder uit met een stand van 37-11, waarbij de scheidsrechtster affloot voor het eindsignaal.

Michael Jongman trainer van DOS gaf voor de wedstrijd al aan bij de groep dat de uitslag niet belangrijk was en dat de ploeg tevreden mocht zijn wanneer iedereen aan het einde van de wedstrijd leeg was en alles gegeven had. ‘’Ik heb een strijdbare ploeg gezien die bleef gaan tot het eind. We gaan leren van de fouten die we gemaakt hebben en de volgende keer gaan we het beter doen. SKF was zaterdagavond vele maten te groot voor ons. De ploeg gaf veel druk waar wij moeite mee hadden. We kwamen hier niet goed onderuit.

Afgelopen week zijn de vakken bij ons anders samengeteld door het wegvallen van Wesley Doorn (blessure), Josie Vos (die besloten heeft te stoppen) en Iris van Dijk (die op stage gaat in het buitenland). Nouk Petersen, Mathijs van den Berg en Willemijn Korteschiel mochten op hun plekken treden in het eerste team. Mooi om te zien dat hun vervangers een prima wedstrijd hebben gespeeld.

Voor Nouk Petersen en Willemijn Korteschiel was het hun debuut in het eerste team. Complimenten mogen naar Dennis van Putten die een goede wedstrijd speelde en het niveau van SKF aan kon, hij nam met name zijn vak op sleeptouw, bleef positief en bleef de lijnen uitzetten, aldus Michael Jongman.

Al met al is momenteel het niveau voor DOS te hoog. Belangrijk is dat de groep nu compleet blijft en dat energie gegeven blijft worden tijdens trainingen en wedstrijden, ondanks de vele tegenslagen die deze jonge groep voor de kiezen krijgt. Met nu 2 weken geen wedstrijd in het vooruit zicht, heeft de kamper ploeg tijd om te gaan trainen en zich klaar te stomen voor het eerste team van DOS (W) op zaterdag 5 Maart in de Reeve in Kampen.