HomeRegiosportKorfballers DOS ondanks nederlaag tweede

Korfballers DOS ondanks nederlaag tweede

-

korfbal kampenonline
KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman zijn de veldcompetitie op de tweede plek geëindigd ondanks een nederlaag in de laatste wedstrijd. In Heerenveen was de plaatselijke club een stuk scherper en gemotiveerder dan de bezoekers uit Kampen. De eindstand van 23-15 zegt genoeg.

Nadat vier weken geleden duidelijk werd dat Oost-Arnhem kampioen zou worden, wilde DOS graag plaats twee veilig stellen. Dat gebeurde al gauw, zodat er op de wedstrijd in Heerenveen geen spanning meer stond. Voor KV Heerenveen was er nog wel een doel. De Friezen verloren na de zaal geen wedstrijd meer en wilden hun thuispubliek nog graag trakteren op een leuke pot korfbal. Dat verschil in motivatie werd vooral duidelijk in de afronding van de kansen. Want DOS kreeg niet minder kansen dan de thuisploeg, maar verzuimde te vaak die om te zetten in een doelpunt. Doorloopballen en schoten van korte afstand moeten er gewoon in en dat brak DOS op.

Dat wil niet zeggen dat Heerenveen onverdiend won. De Friese ploeg beschikt over veel lengte en heeft een behoorlijke dosis korfbalintellect in de ploeg zitten. Door de juiste mensen uit te spelen werd de verdediging van DOS steeds onder druk gehouden. En met Sjors Keij en Noël van de Honig heeft Heerenveen twee spelers met Korfballeague-ervaring, wat de ploeg zichtbaar goed doet.

DOS was in het eerste deel van de wedstrijd gelijkwaardig qua spel, maar het gebrek aan zuiverheid aan Kamper zijde zorgde voor een 7-2 tussenstand. DOS knokte zich terug naar 9-7, waarmee de rust werd ingegaan.

Na rust schoot Heerenveen scherp uit de startblokken. Binnen tien minuten werd de wedstrijd beslist: 14-7. Daarna scoorden de ploegen om en om. DOS kwam nooit meer in de buurt en zo bleef het verschil steeds tussen de zes en acht treffers. De eindstand was 23-15.
Voor Remco Jacobs was het de laatste wedstrijd als trainer-coach van DOS”: “Maar ik kom komend seizoen zeker kijken, in ieder geval bij de derby’s. Hij wordt opgevolgd door Arjan Wiegers, die moet zien hoe hij het scorend vermogen van DOS op peil houdt nu schutters als René Bruggeman en Yvonne ten Hove zijn gestopt.

In Den Haag vierde DOS 2 wel een feestje. Door de 10-15 winst op HKV/Ons Eibernest 2 kwam het team van Sandra Schreurs op tien punten en op de vijfde plek in de Reserve Hoofdklasse. Een knappe prestatie van DOS 2, dat zich dus handhaaft op dit hoge niveau.
Doelpunten DOS 1: René Bruggeman 6x, Linda Treep, Iris van Dijk, Nynke Links en Camiel van Keulen 2x, Matthijs Bastiaan 1x.