HomeRegiosportKorfballers DOS op achterstand gezet

Korfballers DOS op achterstand gezet

-

korfbal kampenonline

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben geen kans gezien de competitie open te breken. De daarvoor benodigde winst tegen koploper Tweemaal Zes zat er zaterdag niet in. Het team van Remco Jacobs verloor met 14-10 in Maartensdijk.

We moeten naar onszelf kijken,” oordeelde Jacobs na afloop, “ook in de zaal stonden we er op het beslissende moment niet. Dan kun je niemand iets verwijten dan jezelf. En daar hoor ik ook bij.” In de zaal verloor DOS op de slotdag het beslissende duel van Hoogkerk en nu verloor DOS van Tweemaal Zes. De Kamper ploeg had moeten winnen om de competitie spannend te houden. Nu heeft DOSD met nog vier wedstrijden te gaan vijf verliespunten meer dan TZ. Omdat stadsgenoot Wit-Blauw van ZKV won lijkt TZ onbedreigd naar de titel te gaan.

korfbal2TZ speelde zaterdag geen beste wedstrijd, maar zag tot haar eigen verbazing dat DOS nog minder was. Verdedigend was de Kamper ploeg wel bij de les. Evenals in Kampen, waar TZ haar enige nederlaag van het seizoen leed, kon TZ moeilijk kansen creëren tegen een goed sluitende Kamper verdediging. Maar aanvallend ging het niet goed bij DOS. De puntspelers René Bruggeman en Linda Treep lieten te weinig schoten noteren, waardoor er teveel werd gevraagd van de andere spelers. Naast Bruggeman neemt dan Yvonne ten Hove het scorend vermogen wel over, maar Ten Hove miste ritme, na haar terugkeer in de basis. In de eerste helft leverde het onmachtige aanvalsspel van DOS het schamele aantal van drie Kamper treffers op. “Korfbal onwaardig, die eerste helft,” aldus Jacobs. Ook TZ deelde in de eerste helft in de malaise en vond slechts vijf keer de korf.

De tweede helft was van een beter niveau, DOS maakte minder fouten en kroop dichterbij. Bij 8-8 leek de wedstrijd te kantelen in het voordeel van DOS. Maar TZ versnelde, pakte steeds vaker de rebounds en kon weer uitlopen naar 11-8. DOS klampte nog wel aan, maar TZ gaf de wedstrijd niet meer uit handen. In de slotfase liep TZ naar een 14-10 eindstand.

Voor ons is de competitie gespeeld, maar we zullen zeker ons thuispubliek nog wat bieden,” gaf een gebeten Jacobs na afloop mee, “onze supporters steunen ons het hele jaar en hebben nog een paar goede wedstrijden van ons tegoed. Die gaan we ze geven. We verliezen nu terecht, omdat we te weinig schoten hebben gehad en te weinig zuiver waren in de afronding.”

Doelpunten DOS: Reinier Meijering, René Bruggeman en Linda Treep 2x, Paula de Groot, Camiel van Keulen, Yvonne ten Hove en Nynke Links 1x