HomeRegiosportKorfballers DOS pakken dure punten.

Korfballers DOS pakken dure punten.

-

De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben in eigen huis twee dure punten gepakt van Amicitia.

Met agressief en snel spel werd de tegenstander uit Vriezenveen naar een 27-19 nederlaag gespeeld.Er komt tekening in de ranglijst in de Overgangsklasse en om niet in de onderste regionen terecht te komen, moest DOS zaterdag Amicitia verslaan. Door deze thuisoverwinning houdt DOS aansluiting bij de middenmoot. Amicitia, de nummer 2 van de ranglijst, speelt altijd fysiek en Jan Wiegers had zijn ploeg de opdracht gegeven met agressief en snel spel Amicitia te bestrijden. Die tactiek pakte goed uit, ook al omdat de thuisploeg de hele wedstrijd het hoge tempo kon volhouden. Het was de kunst voor DOS om niet aan de kant te gaan voor het fysieke van de Vriezenveners. Dat deden de Kampenaren ook niet. Integendeel, ook DOS schuwde het fysieke werk niet en zo kreeg Amicitia een koekje van eigen deeg. Zo had André Beens de ondankbare taak om de boomlange en fysiek sterke Derk Schipper te bestrijden in de korfzone. Dat lukte hem prima, door te blijven bewegen en zijn lichaam er goed in te zetten.

Tot 4-4 ging de wedstrijd gelijk op. Daarna nam DOS het heft in handen. Onder leiding van de makkelijk scorende Michaël Jongman pakte DOS een voorsprong. Mede dankzij goed verdedigend werk bouwde DOS die uit naar 15-12 bij rust.
In de tweede helft bleef DOS aan de goede kant van de score, maar kon het Amicitia het eerste kwartier niet echt van zich afschudden. Met nog twintig minuten te spelen stond het 18-14. Tot twee keer toe kwam Amicitia weer op drie punten, maar treffers van afstand van Beens en Camiel van Keulen zorgden dat de vierpunten-marge bleef bestaan. Bij 20-16 zorgde topscoorder Matthijs Bastiaan met een vrije bal en een afstandschot voor de beslissing: 22-16. Daarna knokte Amicitia vooral tegen zichzelf en ging DOS steeds frivoler spelen. Onder de aanmoedigingen van het thuispubliek werden nog wat hoogstandjes uit de hoge hoed getoverd. Bij DOS lukte veel en bij de bezoekers steeds minder. DOS liep zo zelfs uit naar een wat geflatteerde voorsprong van acht treffers. De goed leidende scheidsrechter Hesselink floot af bij 27-19.
“Dit hadden we ook voor onszelf hard nodig”, gaf Jan Wiegers na afloop aan. “Ik heb vandaag gewoon acht goede spelers gezien, die de hele wedstrijd door scherp gekorfbald hebben. Ons spel kost energie en dan is het mooi om te zien dat niemand in de slotfase verzwakte. Vooral de eerste helft was van hoog niveau. In de tweede helft maakten we wat meer foutjes, maar bleven we wel snelheid in het spel houden. En we scoorden op de goede momenten. Daardoor kon Amicitia niet echt meer aanklampen. Dit geeft een goed gevoel.”
Doelpunten DOS: Matthijs Bastiaan 9x, Michaël Jongman 5x, Esther Hamberg 4x, Linda Treep 3x, Iris van Dijk, Camiel van Keulen en André Beens 2x