Korfballers DOS starten met nederlaag.

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman zijn de veldcompetitie gestart met een nederlaag. Het bezoekende Die Haghe won ietwat geflatteerd, maar wel verdiend met 19-25.

korfbal2
DOS zit in een loodzware poule. Daarover is vriend en vijand het wel eens. Van de vier Overgangsklassen is de klasse van DOS het sterkst bezet. Vrijwel alle ploegen hebben Hoofdklasse-ervaring. En evenals bijna alle ploegen hebben zich behoorlijk versterkt met spelers van buiten. Het is daarom ook nauwelijks mogelijk om te spreken over uitgesproken kampioens- of degradatiekandidaten, al zal door velen Die Haghe bij de kampioenskandidaten worden geteld.
De Haagse ploeg, in het verleden meerde malen Lands- en Europees kampioen, heeft zich behoorlijk versterkt. Met vier boomlange en atletische heren is het een lastig te bespelen ploeg. Het maakt bij Die Haghe eigenlijk niet uit wie er in de reboundzone of in de punt van de aanval speelt. In alle variaties is de ploeg gevaarlijk. De Hagenezen hebben niet eens een erg hoog schotpercentage nodig om te winnen. Omdat hun rebound zo sterk is, hebben ze altijd genoeg schoten om toch tot treffers te komen. DOS-aanvoerster Linda van Keulen: “Wij moesten ontzettend veel energie stoppen in het goed neerzetten van alle posities, terwijl zij met hun lengte daar minder energie voor nodig hadden. Dat breekt ons uiteindelijk op.” Trainer-coach Jan Wiegers voegde daar aan toe: “Om in deze klasse wedstrijden te winnen moet iedereen goed spelen. Bij ons haalde iedereen een voldoende, maar dat is niet genoeg om punten te pakken. Wanneer we tien keer tegen Die Haghe spelen, zullen we misschien zeven keer verliezen. Wanneer iedereen goed speelt, kunnen we die andere drie wedstrijden winnen.”
Wiegers zag zijn eigen team ook veranderen. Michaël Jongman stopte en ook Linda Treep en Iris van Dijk verdwenen van het wedstrijdformulier. Maar die beide laatsten kwamen onder een andere naam terug. Naast Linda van Keulen en Iris van Bruggen kwamen Chermène Toebast en Daniël Lewerissa in de selectie. Beide laatsten maakten zaterdag hun debuut op dit niveau en deden dat zeker niet onverdienstelijk.

DOS speelde een degelijke wedstrijd. Bij rust stond het 11-13 en was er nog van alles mogelijk. Ook na tien minuten in de tweede helft, toen het verschil slechts één punt was, waren er kansen op meer. Maar het kostte DOS steeds meer moeite om de snelheid in de aanval hoog te houden, terwijl Die Haghe wel haar eigen tempo kon blijven spelen. De Haagse ploeg liep steeds verder weg en won uiteindelijk nog met ruime cijfers: 19-25.
Wiegers zag desondanks genoeg positieve punten bij de thuisploeg: “We hebben twee andere vaksamenstellingen. Het heeft tijd nodig om die vakken weer op elkaar in te spelen. Maar ik zie spelers stappen maken en ook steeds meer goede combinaties in het veld. Ons schotpercentage was zaterdag 20 procent en dat is prima. We kunnen zo verder naar de volgende wedstrijd.”

Doelpunten DOS: Linda van Keulen 5x, Iris van Bruggen 4x, Matthijs Bastiaan 3x, Nynke Links en Daniël Lewerissa 2x, Esther Hamberg, Patrick van de Rozenberg en Wesley Doorn 1x


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673