HomeRegiosportKorfballers DOS strijdend ten onder.

Korfballers DOS strijdend ten onder.

-

korfbal kampenonline
De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben in Kamerik een prima partij korfbal laten zien, maar dat was niet voldoende voor de winst. De Kamper ploeg ging strijdend ten onder. Bij rust stond het nog gelijk, maar in de slotfase was SDO net de meerdere: 24-23.

“Als trainer hoop je dat je ploeg progressie maakt”, zo sprak trainer-coach Jan Wiegers na afloop, “en deze wedstrijd heeft laten zien dat we inderdaad stappen aan het maken zijn. We groeien individueel en we groeien als team. Deze wedstrijd hadden we een paar maanden geleden misschien wel met grote cijfers verloren, nu hebben we zelfs kansen op winst.”korfbal2
DOS, waar Patrick van de Rozenberg op de plek van Wesley Doorn speelde, startte in Kamerik uitstekend. Was het in de thuishal van SDO eigenlijk altijd SDO dat van meet af aan de lakens uitdeelde, dit keer wilde DOS dat voorkomen. De Kampenaren begonnen scherp aan de wedstrijd en pakten een 1-3 en 3-7 voorsprong. SDO, wat op dit moment nog de enige concurrent is van De Meeuwen in de strijd om het kampioenschap, had tijd nodig om het strakke verdedigen van DOS te omzeilen. De ploeg uit Kamerik beschikt echter over routine genoeg om zich niet direct druk te maken over een achterstand. SDO is een ploeg met veel allrounders, alle spelers komen wel tot scoren, en speelt verzorgd korfbal.
Het was niet alleen mooi korfbal, wat beide ploegen lieten zien. Het was ook strijd. Dat moest ook wel, want scheidsrechter Peeters liet veel, soms teveel, toe. Het gevolg was dat het ook fysiek een pittig duel werd. Beide ploegen speelden met een hoog baltempo en onder de korf was het knokken in elk reboundduel. Voor de neutrale toeschouwers was het een boeiend duel om te zien, maar ook de niet-neutrale toeschouwers genoten.DOS hield in de eerste helft de voorsprong lang vast en het duurde tot de rust, voordat SDO bij 15-15 langszij kwam.

In de tweede helft ging het veel gelijk op, waarbij DOS toch halverwege de tweede helft weer een voorsprong kon nemen: 18-20. Vlak voor tijd achterhaalde SDO opnieuw DOS: 22-22.
In de laatste minuten kon het kwartje beide kanten opvallen. Het was SDO wat in de slotminuut de winnende treffer in de korf gooide: 24-23.
Toch had Jan Wiegers na afloop geen katterig gevoel: “Nee, daarvoor hebben we een te goede wedstrijd gespeeld. In de tweede helft scoren we te weinig, maar doen we het verdedigend wel weer uitstekend. Dit was echt zo’n wedstrijd van de gelukkigste wint. Natuurlijk had ik graag punten gepakt, maar met deze nederlaag kan ik wel leven.”