donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportKorfballers DOS verspelen drie punten in Ruinerwold

Korfballers DOS verspelen drie punten in Ruinerwold

-

KV Dos Kampen heeft afgelopen zaterdag dure punten verspeeld tegen Kios uit Ruinerwold. In een wedstrijd waarin er gewonnen moest worden om aan te blijven bij de top, werd er met 20-17 verloren.

Dos kende een hele matige eerste helft. Door slecht verdedigend spel en een laag percentage in de aanval kon Kios uitlopen naar een 13-1 voorsprong. Dos kon nog terugkomen door het gat met Kios te verkleinen naar een ruststand van 15-6.

In de tweede helft stond er een ander dos op het veld. Er werd harder gewerkt, verdedigend was er meer scherpte en aanvallend werden er hogere percentages gehaald. Dit resulteerde tot een 20-16 stand, 5 minuten voor tijd. Echter was het te laat om de grote achterstand te dichten, want de scheidsrechter floot af met een stand van 20-17.

Een onnodige nederlaag, die helemaal zuur werd kijkend naar titelkandidaat OKO Bies, die gelijkspeelde op eigen veld tegen KVW’22. Hierdoor lijkt het erop dat Dos zich zal moeten richten op een plek in de top 4.

Volgende week komt hekkensluiter KV Noordenveld op bezoek op sportpark de Maten, een wedstrijd waarin er gewonnen moet worden met het oog op promotie naar de overgangsklasse.

Mathijs Bastiaan 5x, Iris van Dijk 3x, Wichard van der Kolk 2x, Daniel Lewerissa 2x, Dennis van Putten 2x, Camiel van Keulen 1x, Willemijn Korteschiel 1x, Nikita Lewerissa 1x