zondag, mei 19, 2024

HomeRegiosportKORFBALLERS DOS WINNEN IN ALMERE

KORFBALLERS DOS WINNEN IN ALMERE

-

KAMPEN – In een wedstrijd met vele gezichten heeft KV DOS Kampen / Veltman een belangrijke 22-25 overwinning behaald op EKVA. DOS maakte het zichzelf onnodig lastig door een zeven punten voorsprong nog uit handen te geven.

Korfbal-sport4-522x391EKVA in Almere is een geduchte tegenstander. Iedere ploeg heeft het daar moeilijk en EKVA wilde zaterdag haar trouwe thuispubliek wat extra’s bieden. EKVA vierde het 35-jarig bestaan en voorafgaand aan de feestavond moest de feestvreugde er al vast ingebracht worden.

De thuisploeg startte overdonderend. Voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was stond het al 3-1. De Kamper ploeg heeft inmiddels wel zoveel ervaring met dit soort bliksemstarts, dat het rustig bleef en zes minuten later was EKVA bij 4-4 alweer achterhaald.

Daarna was het een typisch geval van erop en erover. Met mooi en verzorgd korfbal werd EKVA zoek gespeeld. Iedere aanval leverde een kans op. Zowel op de doorbraak als van afstand was DOS dreigend. Yvonne ten Hove was slechts door overtredingen te stoppen, terwijl Bruggeman van afstand ouderwets zuiver was. In zo’n situatie hebben vakgenoten Paula de Groot en André Beens geen enkele moeite met hun steunende rol.

In het andere vak was Linda Treep niet af te stoppen. Met een heersende aanvoerder Reinier Meijering in de rebound en Nynke Links in de spelverdeling werden Camiel van Keulen en Treep steeds weer in de punt aangespeeld. Het leverde een vracht aan doelpunten op. DOS liep in razend tempo uit naar 5-12 en leek een gewonnen wedstrijd te spelen. Bij 8-15 stokte het bij DOS. Te snel werd gekozen voor het schot en de vloeiende aanvallen werden zeldzaam. EKVA rook haar kans en werd daarbij ook nog eens geholpen door concentratieverlies van DOS en onnodig veel overtredingen van de Kamper spelers. Nog voor rust kwam EKVA weer in de buurt: 11-15.

Direct na de veldwisseling bleef het beeld van de wedstrijd hetzelfde. EKVA scoorde drie keer op rij en de spanning in de wedstrijd was gelijk weer terug. Het thuispubliek ging massaal achter haar team staan. Tot 16-17, een kwartier voor tijd, bleef het spannend. Daarna nam DOS weer bezit van het veld. Vanuit de basis spelend werd de verdediging van EKVA weer uit elkaar gespeeld. Tien minuten later was de wedstrijd gespeeld: 19-25.

In de slotfase geloofde DOS het wel en kon EKVA de stand een wat draaglijker karakter te geven. De eindstand 22-25 werd twee minuten voor tijd op het scoreformulier genoteerd. Na afloop was trainer Remco Jacobs niet helemaal tevreden: “Ik heb enorm genoten van soms verschrikkelijk mooi korfbal van mijn ploeg. We pakken dan ook twee keer een grote voorsprong. Maar daarna zie je de concentratie wegzakken en maken we onnodige overtredingen. Zo help je de tegenstander in het zadel. Tegen de topploegen in deze klasse kun je je dat niet veroorloven. Nu komen we ermee weg, maar voor hetzelfde geld kost het je punten.”
Doelpunten DOS: René Bruggeman 11x, Linda Treep 7x, Yvonne ten Hove en Camiel van Keulen 3x, André Beens 1x