Korfballers DOS wisten geen punten binnen te halen in Amstelveen

De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben geen punten behaald op het terrein van Korbalvereniging Amstelveen. KVA was met de afronding sterker dan DOS en wisten de kansen, in tegenstelling tot de Kampenaren, wel te benutten.

DOS nam al snel na het fluitsignaal de leiding met twee zuivere schoten van Iris van Dijk. Zo stonden ze na twee minuten op een voorsprong van 0-2. KVA haakte echter snel weer aan en DOS verloor wat focus. Al snel stond het weer op een gelijke stand van 2-2. Tot 4-4 wisten de geelzwarten bij te blijven, maar daarna ging KVA daar overheen en wist DOS niet meer tot score te komen. Met name het vak onder leiding van Dennis van Putten had in de beginfase moeite om goals te maken. In de 21e minuut was de stand 11-4 voor de Amstelveense ploeg. Voor de rust was de stand 12-7. Door een cruciale beslissing van de scheids maakte KVA nog een dertiende doelpunt. De ploegen gingen 13-7 de rust in.

Na de rust wist DOS scherp te starten en maakte DOS snel een doelpunt. De dames van KVA waren DOS te slim af door veel korte kansen achter de korf af te ronden. Het lukte DOS niet om de hele wedstrijd constante energie te leveren. KVA gaf veel druk aan de buitenkant, waar DOS niet gemakkelijk mee om kon gaan. Hierdoor maakte DOS te veel onnodige passfouten en belandden er veel ballen in de handen van de tegenstander. Op de helft van het tweede deel van de wedstrijd stond DOS met tien doelpunten achter.

Het vak onder leiding van Wichard van der Kolk kon in de aanval gemakkelijk herhalen door een sterke reboundpositie van Alwin Kok. Ook in het andere vak werden de aanvallen sterker neergezet en werd er een beter spel gecreëerd. In de eindfase van de wedstrijd wist Josie Vos nog twee kansen te benutten en zaten de Kampenaren meer in de flow. Helaas was dit te laat en was de wedstrijd al gespeeld. De wedstrijd is geëindigd met een stand van 25-13.

Ondanks dat de uitslag een nederlaag uitstraalt, werden de geelzwarten niet weggeveegd. Het spel van DOS was prima. Over de wedstrijd zegt trainer Jongman het volgende: “We vergeten onszelf te belonen met een goede wedstrijd qua resultaat. We krijgen veel kansen, ook aan de binnenkant. We ronden niet genoeg af. Speltechnisch was het een prima wedstrijd. We moeten stappen blijven maken, groei zien en richting Antilopen werken.”

Doelpunten DOS Kampen: Iris van Dijk 5x, Dennis van Putten 3x, Josie Vos 2x, Wichard van der Kolk 1x, Rosalie Korteschiel 1x, Laureen Kok 1x.

Volgende week treft DOS het eerste team van Antilopen in Leusden aan, een ploeg waar al eerder tegen is gespeeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*