Korfballers Wit-Blauw/Green Organics verliezen in Ermelo

In Ermelo moest Wit-Blauw/Green Organics het opnemen tegen Dindoa. Beide ploegen stonden na zes speelrondes op 6 punten en de winnaar van de de wedstrijd zou verder afstand nemen van de onderste regionen. Dindoa is geen onbekende voor Wit-Blauw en de Kampenaren wisten dat ze deze middag aan de bak zouden moeten om de punten mee terug naar Kampen te nemen.

Het eerste aanvalsvak van Wit-Blauw met Jordy, Maarten, Marit en Denice opende de score met een fraaie doorloopbal van Denice. In het andere vak koos Zegwaard voor Gert, Vladimir, Joanne en Judith. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, al was het in deze fase Dindoa dat makkelijker de kansen creëerde. Echter lag het schotpercentage bij Wit-Blauw hoger en wist Wit-Blauw het eerste gat van de wedstrijd te slaan en uit te lopen naar een 3-6 voorsprong. Bij deze stand nam Dindoa een time-out en dat zou het kantelpunt worden in de wedstrijd. Bij Dindoa zat meer energie en felheid in de ploeg en in deze fase wist de thuisploeg de kansen ook om te zetten in doelpunten. Met een rush van 5 doelpunten knokte Dindoa zich terug in de wedstrijd en naar 8-6 voorsprong. Tot de rust wist alleen de goedspelende Gert de Vries nog twee keer de korf te vinden voor Wit-Blauw en werden de kleedkamers opgezocht met een 12-8 tussenstand.

Wit-Blauw kwam niet goed uit de kleedkamer en wist in de aanval te weinig goede kansen te creëren en de ploeg kon weinig herhalen. Daarnaast kreeg de ploeg verdedigend maar geen grip op het spel van Dindoa. Na wederom een rush van vier doelpunten van Dindoa keek Wit-Blauw tegen een 17-9 achterstand aan en was de wedstrijd gespeeld. In de laatste fase van de wedstrijd kwam Wit-Blauw iets beter in de wedstrijd en zorgden Gert en Joanne voor de doelpunten aan de kant van Wit-Blauw. Na elk doelpunt van Wit-Blauw tekende Dindoa echter ook weer direct voor een treffer aan waardoor de thuisploeg de wedstrijd rustig kon uitspelen: eindstand 24-17.

Volgende week speelt Wit-Blauw op Sportpark Hagenbroek tegen titelfavoriet Dos Westbroek de laatste wedstrijd voor het zaalseizoen van start gaat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*