donderdag, september 19, 2024

HomeRegiosportKorfballlers Wit-Blauw/Green Organics weten thuis niet te winnen van Tweemaal Zes

-

Op een zonnig sportpark Hagenbroek stond de dubbele ontmoeting tussen Wit-Blauw en Tweemaal Zes op het programma. Het tweede van Wit-Blauw gaf het goede voorbeeld door met 15-10 te winnen van de reserves van Tweemaal Zes. Bij een overwinning van Wit-Blauw zou de ploeg zich stevig in de middenmoot vestigen.

Trainer Zegwaard koos voor Joanne van de Vorstenbosch op de plek van Elyne Last. Samen met Denice de Vries, Gert de Vries en Maarten van Erp vormde zij de eerste verdediging. In het andere vak vulden Vladimir Slot en Tom Westerveld het vaste damesduo Bos en Wong aan.

Tweemaal Zes ging voortvarend van start en tekende direct aan voor de 0-2 waardoor Wit-Blauw direct in de achtervolging moest en dat beeld zou gedurende de wedstrijd niet meer veranderen. Door een aantal goede aanvallende acties van Denice de Vries wist Wit-Blauw in de eerste fase scorend bij te blijven, maar in duelkracht liet Wit-Blauw de kaas van het brood eten. Tweemaal Zes liet zien dat het naar Kampen was gekomen om punten op te halen en troefden in de eerste helft Wit-Blauw op alle fronten af. Tot 6-8 bleef Wit-Blauw bij, maar een rush van vier doelpunten zorgden voor een 7-13 ruststand.

Na rust wist Tweemaal Zes direct weer twee keer op rij te scoren en keek Wit-Blauw tegen een forse achterstand van 7-15. Het moment voor trainer Zegwaard om in te grijpen en Jordy Last te brengen naast Tom Westerveld en Vladimir Slot naast Gert de Vries. Deze wissels leken voor nieuw elan te zorgen bij Wit-Blauw, want in tegenstelling tot de eerste 40 minuten ging de thuisploeg de duels feller aan en kon er daardoor vaker herhaald worden in de aanval. Bij Tweemaal Zes viel het spel stil en in tegenstelling tot de eerste helft vielen de goals daar een stuk minder makkelijk. Mede twee goals van Tom Westerveld wist Wit-Blauw het gat terug te brengen naar twee verschil 16-18 en leek met ruim 8 minuten spelen op de klok alles nog mogelijk. Echter gaf Tweemaal Zes even gas bij en binnen no time wisten de gasten drie keer op rij te scoren en zorgden hiermee voor een eindstand van 16-21.

Volgende week speelt de selectie thuis tegen Antilopen om 14.00 en 15.30 uur.