zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportKORFBALTOPPER DOS EINDIGT ONBESLIST

KORFBALTOPPER DOS EINDIGT ONBESLIST

-

KAMPEN – De strijd om de eerste plaats in de Overgangsklasse B tussen DOS Kampen / Veltman en Sporting Delta is onbeslist geëindigd. In Dordrecht hielden de beide koplopers elkaar in bedwang. Het werd 16-16.

Tegenstrijdige gevoelens na afloop bij DOS. Aan de ene kant tevredenheid dat in Dordrecht een punt werd behaald. Immers, het was december 2012 dat Sporting Delta voor het laatst punten had verspeeld in eigen huis. Aan de andere kant was daar de gemiste kans om Sporting Delta te verslaan. Topscoorder René Bruggeman miste in de slotfase bij 16-16 een strafworp en had daarmee mogelijk de winst voor DOS kunnen pakken. Daar staat tegenover dat DOS in de slotseconden wel heel goed wegkwam, toen de thuisploeg een vrije worp al telde als treffer, maar de bal uit de korf zag stuiteren. Het was dus zeer spannend en onvoorspelbaar in Dordrecht, afgelopen zaterdag.

De twee best verdedigende ploegen uit de Overgangsklasse stonden tegenover en het was daarom niet verwonderlijk dat de doelpunten duur waren. In de eerste helft was het eerste aanvalsvak van DOS verdedigend zeer sterk, maar kon het aanvallend geen potten breken. Ondanks de verdedigende druk werden er wel kansen gecreëerd, maar bleef succesvolle afronding uit.

Daar stond het tweede aanvalsvak precies andersom in. De korf werd wel gevonden, maar dit vak kreeg ook de doelpunten tegen. Met Sporting Delta steeds aan de goede kant van de score werd steeds met twee punten verschil van vak gewisseld. De rust leek aan te breken bij 7-4, maar in de slotseconde scoorde aanvoerder Reinier Meijering van afstand de 7-5.

Trainer-coach Remco Jacobs: “We speelden geen goede eerste helft, waren ook wat te lief in de duels. Daar hebben we het teveel laten liggen. De tweede helft is gewoon goed geweest. We wonnen meer duels, maakten de kansen af en scoren elf treffers tegen de best verdedigende ploeg van de competitie. Dan doe je het echt goed.”
In de tweede helft bleef dat verschil van twee doelpunten steeds op het scorebord staan. Wel gingen bij beide ploegen nu ook beide aanvalsvakken mee scoren. DOS speelde gevarieerder, was feller in het duel en achterhaald Sporting bij 14-14. Om en om scorende ging het daarna naar 16-16. Een stand die al ruim voor tijd werd bereikt. Een minuut voor tijd kreeg DOS een strafworp mee van het goed fluitende arbitrale duo. In de stampvolle hal in Dordrecht, waar het geluid oorverdovend was, zag Bruggeman zijn bal via de punt en de bovenrand verkeerd vallen. Jacobs: “Het was misschien een gestolen overwinning geweest, zeker gezien de eerste helft, maar daar had niemand in Kampen moeite mee gehad. Achteraf moet je concluderen dat een gelijkspel terecht was. Want voor hetzelfde geld gaan we er met 17-16 af in plaats van dat we met 16-17 winnen. Natuurlijk hadden we even een katertje, maar we stapten toch met een goed gevoel het veld af. Onze tweede helft was prima en dat gevoel nemen we mee naar volgende week.”

DOS en Sporting Delta staan nu nog steeds samen aan kop, met Tweemaal Zes op slechts één punt achterstand. TZ ontmoet beide ploegen nog. Het gaat er dus om wie van deze drie ploegen de langste adem heeft in deze ongemeen spannende competitie.

Doelpunten DOS: Reinier Meijering 4x, René Bruggeman, Linda Treep en Camiel van Keulen 3x, Yvonne ten Hove 2x, Nynke Links 1x