donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportKringkampioenschappen en spring concoursen Delta Ruiters

Kringkampioenschappen en spring concoursen Delta Ruiters

-

De kringkampioenschappen NWO-NOP werden verreden bij de Deltaruiters in IJsselmuiden. Terwijl de ene ruiter in de zon reed, haalde de andere helaas een nat pak. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er zijn mooie resultaten behaald en een aantal ruiters mogen door naar de volgende ronde: de Regiokampioenschappen in juli.

Jumping de Peperbus in Zwolle – Donderdag

Nienke Beens nam deel aan het springconcours ‘Jumping de Peperbus’ in Zwolle met haar pony Inspiration Sunshine. In de 70 cm, categorie D/E, behaalde zij met 80 stijlpunten de eerste plaats. In de 80 cm categorie had de combinatie helaas een balkje af, maar wist met 80 stijlpunten alsnog de tweede plaats te bemachtigen.

Outdoor Kringkampioen Dressuur in IJsselmuiden – Zaterdag

De buitenbak in IJsselmuiden bij de Deltaruiters was het strijdtoneel voor de outdoor Kringkampioen Dressuur. In de ochtend begonnen de paardenruiters, gevolgd door de ponyruiters in de middag, die streden voor de titel Kringkampioen Dressuur 2024.

  • L2 Klasse: Maxime van Dijk en haar paard Obama reden een uitstekende proef en werden met 70,083% kringkampioen in de L2 klasse.
  • Z2/ZZL Klasse: Annelotte ten Cate – Felix had een drukke ochtend met drie paarden. Zij werd kringkampioen in de Z2/ZZL klasse met het paard Merle Quina Tf. Met Olive Quina Tf behaalde zij de tweede plaats in de M1 klasse en de titel reservekampioen, een prestatie die zij herhaalde in de M2 klasse met Nadira Esther SVN. Al deze prestaties leverden tickets voor de Regio Kampioenschappen op.
  • B Klasse: Debutant Wilke Bergsma-Koetsier eindigde met haar paard Lizzy op een mooie derde plaats en kwalificeerde zich voor de Regio Kampioenschappen.
  • L1 Klasse: Aniek Holtland en haar paard Orphan H werden kringkampioen in de L1 klasse en gaan door naar de Regiokampioenschappen.
  • B Klasse, Cat. A/B/C: Sherise Slendebroek veroverde de titel van kringkampioen in de B klasse, categorie C met haar pony Happy en behaalde de tweede prijs in het dagklassement.
  • B Klasse, Cat. D/E: Rosalie Verwoert en Hounity’s Raspberry wonnen de eerste plaats en werden kringkampioen, waarmee zij zich kwalificeerden voor de Regio Overijsselse kampioenschappen.
  • B Klasse, Cat. D/E: Nienke Beens behaalde een derde plaats met haar pony Inspiration Sunshine en is ook door naar de regiokampioenschappen.
  • M1/2 Klasse, Cat. D/E: Marloes Felix en Nobis Joris werden kringkampioen en wonnen de dagprijs, wat hen een ticket voor de Regiokampioenschappen opleverde.

Andere ruiters die zich kwalificeerden voor de Regiokampioenschappen zijn Roselyn Slendebroek en Jenou van Marle.

Ruiterfestijn Meerlo – Zaterdag en Zondag

Gemma en Meggidonia S reisden af naar het Ruiterfestijn Meerlo in Limburg, waar ze voor het eerst “op gras” reden. In hun eerste rondje 1.00m hadden ze een pechbalkje, maar in de 1.10m ronde reden ze foutloos en eindigden als negende van de 61 deelnemers. Zondag sprongen zij in de 1.00m rijstijl met barrage en wonnen een zesde prijs.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen