HartVoorBurkina

Kunst & Cultuur op Hanze in de Nacht

Foto van auteur

Door Rudi Last

Op 14 oktober krijgen bewoners en bezoekers de kans om op een bijzondere manier de culturele rijkdom van Kampen te beleven. Niet alleen die van de stad, maar ook van IJsselmuiden en al die mensen uit de kleine kernen die meedoen aan een programmaonderdeel. Na een gezamenlijke aftrap om 18:30 uur in de Broederkerk, zijn op 14 locaties acts, activiteiten, programma’s en tentoonstellingen te zien van ruim 30 orkesten, dichters, beeldend kunstenaars, fotografen, muzikanten, koren en nog veel meer.

“Er is van alles wat je al kent en meer dan genoeg om je te laten verrassen” aldus cultuurmakelaar Margreet Bouwman.

“Want ook al ken je het Ikonenmuseum, heb je Magna Musica daar al eens horen zingen? En al ken je het Stadsarchief, ben je daar weleens ’s nachts op schattenjacht gegaan? Natuurlijk laten onze orkesten op straat van zich horen en wat dacht je van kleinkunst bij de Eenhoorn/Olifant en singer-songwriter Henk Jans bij Huys der Kunsten? Stap lekker op de skeltertrein of fiets naar Het Werk in IJsselmuiden voor Night Music and Painting of een goed gesprek over de waarde van kunst. Kom kijken in café Paatje in de Stadskazerne naar de tentoonstelling van heel veel Hansjes in een doosjes en pik meteen de Kamper Big Band mee.” Van 23:30 uur tot in de kleine uurtjes is er een afterparty in de Stadsgehoorzaal. “Je begrijpt, Hanze in de Nacht is een nacht die je niet mag missen!”, aldus Bouwman.

Voor €15 koop je een ticket waarmee je toegang hebt tot al die programma’s. Voor wie dat net even te veel is, worden de kaartjes voor €10 aangeboden. Ga naar https://visitkampen.nl/evenementen/24h-hanze  voor kaartjes.

Hanze in de Nacht is onderdeel van het Hanzejaar 2023. Hanzejaar 2023 is een project van Hanzesteden Marketing, een samenwerking met de Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen, Elburg, Harderwijk en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Het doel deze Hanzesteden een (toeristische) impuls te geven en te laten zien dat de Hanze nog steeds leeft, waarbij de kernwaarden van de Hanze voorop staan: lef, ondernemerschap en gemeenschapszin. Deze waarden zitten nog steeds in het DNA van Oost-Nederland en zijn terug te vinden in tal van activiteiten van het Hanzejaar 2023. Hanze in de Nacht wordt financieel mogelijk gemaakt door gemeente Kampen, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Gerelateerde Berichten

%d bloggers liken dit: