HomeRegiosportKV Dos Kampen Veltman verliest grasduel

KV Dos Kampen Veltman verliest grasduel

-

korfbal kampenonline
In een zeer zwak optreden op het natuurgras van de Haagse korfbalvereniging Futura verloor KV Dos Kampen Veltman afgelopen zaterdag met 13-10.

Voor Dos stond er niets meer op het spel, Futura heeft de punten hard nodig om zich veilig te spelen. Omdat Futura het vele ploegen lastig maakt in haar thuisduels, was Dos vooraf gewaarschuwd. Na de eerste helft, waarin de harde wind en overvloedige regen voor lastige speelomstandigheden zorgden, waren beide ploegen nog in evenwicht (6-6). In de tweede helft leverden de lange aanvallen van de thuisploeg sporadisch een treffer op. De scherpte en creativiteit aan Dos-zijde ontbraken daarentegen. Doelpunten bleven uit en het aantal fouten nam toe, met een frustrerend eindresultaat tot gevolg.

Het tweede team van Dos, dat twee heren miste, speelde elders een cruciaal (en succesvol) duel in de strijd om het kampioenschap in de reserve overgangsklasse en hoefde daardoor geen spelers af te staan. Het eerste speelde nergens meer om, maar omdat de nog niet volledig herstelde André Beens niet speelde, moest er wel een vervanger komen. Donderdagmiddag kreeg de twee jaar geleden gestopte Willian de Jong een telefoontje of hij zijn schoenen uit het vet wilde halen. Na slechts één training startte De Jong in Den Haag naast Camiel van Keulen, Linda Treep en Nynke Links in de basis. Dit deed hij verdienstelijk en zoals we van hem gewend zijn: hard werkend, sturend en het spel verdelend in de aanval en verdedigend de hoofdaanvaller het scoren proberen te beletten. Toch mistte dit vak met name in de tweede helft het vernuft om het vastgelopen aanvalsspel weer op de rit te krijgen.

Vlak voor het eindsignaal scoorde Linda Treep van afstand de enige treffer van de tweede helft in dit vak. Aan de andere kant speelde Futura in de aanval de lange Meijering constant uit de korf, waardoor de kleinere René Bruggeman de vaak kansloze duels onder de korf aan moest gaan. Gevolg was dat er slechts na lange tijd na twee tegendoelpunten van vak werd gewisseld, waardoor Dos in de tweede helft achter de feiten aanliep. Hoewel Bruggeman de korf in de tweede helft driemaal wist te vinden, was het als collectief veel te weinig wat Dos bracht. Door de overwinning heeft Futura stuivertje gewisseld met Wit-Blauw, dat nu onder de rode streep staat. Aanstaande zaterdag speelt Dos haar laatste uitduel tegen ZKV in Zaandam, dat net als Dos de tweede plek bezet. ZKV verloor van Tweemaal Zes uit Maartensdijk, waardoor de Maartensdijkers het kampioenschap konden vieren.

Doelpunten: René Bruggeman 4x, Yvonne ten Hove en Nynke Links 2x, Camiel van Keulen en Linda Treep 1x