zondag, mei 19, 2024

HomeRegiosportKV DOS Kampen verliest nipt

KV DOS Kampen verliest nipt

-

KV DOS Kampen Unique Waterontharders speelde tegen Exakwa uit Lelystad. In een goed gevulde sporthal de Reeve leek het er lang op dat DOS aan het langste eind ging trekken maar Exakwa won in de laatste minuut. Van 20-18 werd het uiteindelijk 20-21.

De eerste helft ging gelijk op. Verdedigend hadden beide team het goed op orde waardoor er weinig herhaald kon worden. Er werd niet met scherp geschoten waardoor beide teams in de rust met 7-7 tegen over elkaar stonden.

De korfballers uit Kampen kwamen scherper uit de kleedkamer. Ze namen het voortouw en er werd beter geschoten en naar de goede kansen gezocht. De geel zwarten konden nooit echt los komen van de korfballers uit Lelystad. Het grootste verschil was drie doelpunten.

DOS kon niet doordrukken en de wedstrijd in het slot gooien, waardoor ze Exakwa in leven hielden. Exakwa bleef goed mee scoren waardoor het een spannende wedstrijd was tot de laatste minuut. Uiteindelijk speelde DOS het niet slim uit waardoor Exakwa kansen kreeg om te scoren en die pakten ze. Het werd uiteindelijk gelijk met nog een minuut te spelen. Exakwa had nog een laatste aanval voor de winnende en ze scoorde in de laatste seconden van de wedstrijd. De goed fluitende scheidsrechter Bergsma floot niet veel later voor het eind van de wedstrijd.

Spannend duel viel helaas de verkeerde kant op voor de geel zwarten. Tot het laatste moment was het spannend en DOS had de aanvallen niet goed uitgespeeld. Waardoor Exakwa kansen kreeg. Daarnaast heeft Estelle Hooisma een hele sterke verdedigende wedstrijd gespeeld, ze moest een dame verdedigen die makkelijk scoort. De speelster van DOS liet de dame op nul doelpunten.
Trainer Patrick Hage was teleurgesteld uiteindelijk in het resultaat die op het scorebord stond. ‘’We hebben de hele tweede helft het voortouw genomen en op de laatste twee minuten verlies je de wedstrijd’’.

Deze wedstrijd moeten de Kampenaren gauw vergeten. Volgende week speelt DOS de uitwedstrijd tegen Joure. Dan gaan ze er alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen.