zondag, mei 19, 2024

HomeRegiosportOverwinning KV DOS

Overwinning KV DOS

-

Het vlaggenschip van KV DOS Kampen Unique Waterontharders heeft afgelopen zaterdag weer twee punten binnen gehaald in de 1e klasse B. KV Elburg werd op een zakelijke manier terug naar huis gestuurd. DOS wist in de eerst helft een gat van zes doelpunten te creëren en gaf dit niet meer weg in de tweede helft.

Door een snelle 2-0 voorsprong liet DOS meteen zien dat er voor Elburg niks in zou zitten deze avond. Het tweede aanvalsvak moest de eerste fase van de wedstrijd wennen aan de twee boomlange heren van Elburg. Doordat er weinig rebounds werden gewonnen ontstonden er veel één schots aanvallen. Uiteindelijk wist Matthijs Bastiaan de korf te vinden, vanaf dat moment liep DOS weg bij Elburg. Met rust werd het gewenste gat al bereikt van zes doelpunten. Ruststand 12-6.

Dennis van Putten raakte vorige week geblesseerd aan zijn enkel in de laatste fase van de wedstrijd. Alwin Kok mocht hierdoor in de basis starten. Hij deed dit uitstekend, tegenover zijn boomlange tegenstander won hij toch regelmatig zijn duels en lukte het hem om zijn vakgenoten meer male in stelling te brengen. Ook verdedigend legde hij zijn tegenstander aan banden.

De tweede helft werd meteen ingeluid met twee snelle goals, hierdoor liet DOS merken dat er voor Elburg geen kans meer in zat. Elburg koos voor een fysieke en uitdagende aanpak, het probeerde DOS op deze manier van de wijs te brengen. Hierdoor ontstonden een aantal stevige duels die soms buiten het boekje gingen.

Scheidsrechter van der Veen trad hier echter niet tegen op waardoor er een wat grimmige sfeer ontstond. Coach Patrick Hage koos voor een time-out om zo de rust binnen de ploeg te bewaren. DOS liet zien boven deze manier van spelen te staan en ging rustig door met scoren. De ploeg uit Kampen is de tweede helft nooit meer in gevaar gekomen en speelde de wedstrijd zakelijk uit. De wedstrijd eindigde met een zakelijke 22-15 eindstand.

Opvallend was dat de normaal veel scorende Camiel van Keulen maar één keer op het scoreformulier terecht kwam. Hij cijferde zich compleet weg voor zijn vakgenoten die het scoren van harte overnamen. Emma de Ruiter en Estelle Hooisma wisten beide boven de vijf treffers te komen.

Marieke van Amerongen mocht de laatste vijf minuten haar debuut maken in de hoofdmacht van KV DOS. De A junior speelde uitstekend mee, met haar snelle loopvermogen en makkelijke schot liet ze zich direct zien voor het eigen thuispubliek. Helaas lukte het nog niet om haar eerste minuten te bekronen met een doelpunt.

Komende twee weken heeft DOS een rust periode. Dit geeft de ploeg tijd om te herstellen en zich volledig te focussen richting dé stadsderby tegen Wit Blauw op zaterdag 2 maart.