donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportKV DOS verliest van directe degradatie concurrent ASVD

KV DOS verliest van directe degradatie concurrent ASVD

-

De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben weer niet weten te winnen in misschien wel de belangrijkste wedstrijd van de veldcompetitie. Zowel DOS als ASVD stond voor de wedstrijd nog op nul punten. Voor beide ploegen was de wedstrijd dus cruciaal om van de laatste plek af te komen. In een wedstrijd waar de spanning continue te voelen was, hebben de Drontenaren uiteindelijk aan het langste eind getrokken en wonnen ze met 18-20.

Bij aanvang van de wedstrijd was er te merken dat er die middag veel op het spel stond. Voor de start kleurde de lucht geel-zwart door rook en fakkels van de DOS supporters. Beide ploegen kregen veel steun van supporters op het drukbezochte sportpark de Maten.

De wedstrijd ging fel van start en binnen één minuut wisten de Kampenaren de korf al te vinden. Daarna bleven de goals van DOS een tijdje uit, waardoor de Drontenaren een kleine voorsprong van 1-3 konden pakken. Reden voor de ploeg van trainer-coach Michaël Jongman om scherp te blijven en te zorgen dat ASVD niet verder kon uitlopen. Mede door Dennis van Putten, wie maar liefst zes doelpunten wist te maken, lukte het DOS om aan te haken. Het ging over en weer. DOS en ASVD bleven maar om en om scoren, waardoor geen van de ploegen loskwam van de tegenstander. Aan het einde van de eerste helft wisten de geel-zwarten te profiteren van een mindere fase aan de kant van ASVD. De Drontenaren scoorden een tijdje niet mee en DOS kwam op een voorsprong. De Kampenaren gingen met een gevoel van vertrouwen de rust in. De stand was op dit moment 11-8.

DOS kwam niet goed de rust uit en keek toe hoe ASVD in de eerste minuut een doelpunt maakte. Het bleef voor de Kamper ploeg helaas niet bij één tegendoelpunt. De Drontenaren trokken hun slechtere fase weer recht en wisten een inhaalslag te maken. Zo keken de Kampenaren ineens tegen een 12-14 achterstand aan. Reden voor Jongman om een time-out te nemen om de boel weer op scherp te krijgen. De wedstrijd kende veel spanning bij beide ploegen. Dennis van Putten (DOS) en Sem Oosterom (ASVD) kregen in de tweede helft beide een gele kaart. De wedstrijd verdiende geen kaarten; er was beleving en strijd onderling, wat te verwachten is bij zo’n belangrijke wedstrijd. Toen de wedstrijd zijn einde naderde, werd het voor beide ploegen en de supporters als maar spannender. Met nog vijftien minuten te spelen kreeg DOS een belangrijke strafworp mee, maar die werd niet benut door Wichard van der Kolk. De bal ging naar het andere vak en onmiddellijk kreeg ook ASVD een strafworp. De Drontenaren wisten de strafworp echter wel te benutten en de sterk spelende ploeg sloeg weer een gaatje (13-15). DOS kwam weer terug tot 15-15, maar die gelijke stand was van korte duur. ASVD wist door belangrijke afstandsschoten iets uit te lopen. DOS bleef wel mee scoren, maar had moeite om over ASVD heen te gaan.

Na een spannende wedstrijd won ASVD met 18-20. Het geluk en de opluchting bij de Drontenaren was te zien en te voelen. Voor de korfballers van DOS wordt het nu erg moeilijk om bij de onderste degradatie concurrenten weg te komen. Aankomende zaterdag mogen de Kampenaren opnieuw thuis aantreden. DOS mag de borst nat maken voor een wedstrijd tegen DOS Westbroek, de koploper.

Doelpunten DOS: Dennis van Putten 6x, Rosalie Korteschiel 3x, Wichard van der Kolk 2x, Laureen Kok 2x, Iris van Dijk 2x, Alwin Kok 1x, Daan Braakman 1x en Josie Vos 1x.