dinsdag, april 16, 2024

HomeRegiosportKV DOS/Veltman wint van Fiks.

KV DOS/Veltman wint van Fiks.

-

De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben hun tweede zege geboekt. In eigen huis was DOS de baas over Fiks. Vooral de twintig doelpunten uit de Kamper dameshanden waren voor de ploeg uit Oegstgeest teveel van het goede.
korfbal2DOS startte tegen Fiks zonder de zieke aanvoerster Linda van Keulen. Dat was voor DOS een beste aderlating en het was afwachten hoe vooral het eerste aanvalsvak hier mee zou omgaan. Maar als de ene belangrijke speler ontbreekt, staat er altijd wel iemand anders op. In dit geval was het Nynke Links, die de rol van Van Keulen met verve overnam. Niet alleen door haar zeven doelpunten viel ze op. Met haar sleur- en trekwerk in het vak en het oppikken van de vele afvallende ballen in de korfzone was ze van onschatbaar belang voor het team. Links: “Ik moest een beetje de rol van Linda overnemen. Nou dat kan niet, want zoals Linda kan niemand spelen. Maar ik kon wel mooi de kansen afmaken, die door het vak werden gecreëerd. De heren speelden wat dat betreft goed in dienst van het vak.” Wesley Doorn en Daniël Lewerissa hadden inderdaad al gauw door dat Links deze wedstrijd belangrijk kon zijn en werkten zich uit de naad voor haar.

De ruimte lag in het andere Kamper aanvalsvak ook bij de dames. Het dameskwartet van Fiks moest, mede door het hoge baltempo van de Kampenaren, vaak ruimte weggeven. De Kamper dames profiteerden optimaal. Kwam Links tot zeven treffers, in het andere vak konden Esther Hamberg en Iris van Bruggen ook regelmatig aanleggen. Dankzij het sterke rebounden van André Beens scoorden beide dames zes keer.
Bij Fiks kwam het aanvallend geweld vooral van het herenkwartet. Met hun snelle acties richting de paal waren ze voortdurend een plaag voor de DOS-verdedigers. Die grepen vaak naar de noodrem en het goed leidende duo Harkema/Profijt moest dan ook regelmatig de bal op 2,5 meter leggen.
Het was in de beginfase wennen bij DOS. Met Chermène Toebast op de plek van Van Keulen was het zoeken naar de juiste patronen. Fiks profiteerde en scoorde in het eerste kwartier het meest. In de laatste minuten van de eerste helft begon het echter te draaien bij DOS en bij rust leidde de Kamper ploeg met 15-12.

In de tweede helft was het snel gedaan met de spanning in de wedstrijd. Tot 17-15, na drie minuten, kon Fiks hopen op een beter resultaat, maar toen ging bij DOS het tempo omhoog. Binnen zes minuten besliste het de wedstrijd. Door zes doelpunten op rij van de Kamper vrouwen ging het ineens naar 23-16. Daarna restte slechts de vraag hoe vaak DOS nog zou scoren.
Verdedigend zakte de concentratie bij DOS weg, waardoor ook Fiks nog een fors aantal keren kon juichen. In gevaar kwam de overwinning van DOS nooit meer. Het was de hard werkende Lewerissa die het genoegen mocht smaken de dertigste treffer te maken, maar daarmee was de koek nog niet op. Uitblinkster Nynke Links kreeg drie minuten voor tijd, na haar zevende doelpunt, 33-24, een publiekswissel. De man aan het scorebord kreeg echter pas rust toen hij de laatste treffer mocht noteren: 35-26.

Doelpunten DOS: Nynke Links 7x, Iris van Bruggen en Esther Hamberg 6x, Daniël Lewerissa 5x, Wesley Doorn en Patrick van de Rozenberg 3x, Matthijs Bastiaan 2x, Chermène Toebast, André Beens en Camiel van Keulen 1x