dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportKater voor korfballers DOS

Kater voor korfballers DOS

-

 

De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman zijn met een forse kater teruggekeerd uit Maartensdijk. Dankzij een bizar doelpunt na de officiële speeltijd kon Tweemaal Zes nog een punt aan DOS ontfutselen: 20-20.

korfbalBij korfbal wordt sportiviteit normaal gesproken met hoofdletters geschreven. Maar wat de jurytafel in Maartensdijk liet zien tart iedere beschrijving. “Het was echt schandalig,” oordeelde trainer-coach Remco Jacobs na afloop, “dit heb ik nog nooit meegemaakt. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis achter een jurytafel, maar ik adviseer het bestuur van DOS om hier de tuchtcommissie van de korfbalbond over in te lichten.”

De schotklok staat bij korfbal op 25 seconden en wordt aangezet zodra de bal in de aanval komt. Bij TZ kennen ze daar hun eigen variaties op. Bij DOS werd de klok aangezet tijdens de pass naar het aanvalsvak, terwijl bij een aanval van TZ de klok pas na twee of drie seconden werd ingedrukt. Het arbitrale duo werd keer op keer door DOS op die misstand gewezen, er werd ook wel iets van gezegd, maar echt ingrijpen deed het duo niet. “Nu kan ik begrijpen dat Tweemaal Zes in eigen huis vrijwel onklopbaar is,” merkte Jacobs op, “maar met sportief gedrag heeft het allemaal weinig te maken.”

Over de gelijkmaker zal nog lang nagepraat worden. Met nog 28 seconden zuivere speeltijd te gaan kreeg DOS de bal in de aanval. De aanvallers van DOS kozen voor het volspelen van de 25 seconden, die voor een aanval staat. Toen de schotklok op 1 seconde stond gooide DOS de bal over de achterlijn. Met nog vier seconden te gaan kreeg TZ daar balbezit. Jacobs: “TZ gooide de bal in die vier seconden zuivere speeltijd naar de aanval, de bal werd ingespeeld op de korf, weer uitgespeeld en er werd geschoten. De bal werd gevangen, uitgespeeld en weer geschoten. De bal stuiterde van de korf naar de hoek van het veld en daar constateerde de scheidsrechter een overtreding. En dat kan blijkbaar allemaal in vier seconden tijd. De officiële speeltijd was allang voorbij.” Die toegekende vrije worp was een bizar buitenkansje voor TZ, die daaruit prompt de gelijkmaker binnenschoot.

Ondanks zijn boosheid over de korfbalonwaardige taferelen in Maartensdijk was Jacobs ook reëel: “We speelden de eerste helft uitstekend, zowel aanvallend als verdedigend. We waren zo scherp en de ruststand van 7-14 was niet eens geflatteerd. Dan mag je dat in de tweede helft niet meer weggeven. We moeten dus ook naar onszelf kijken.” DOS had verdedigend de zaakjes keurig op orde. Aanvallend werd met snelle combinaties ruimte gecreëerd voor het schot en dat was in die eerste dertig minuten zuiver. Een zuiverheid die in de tweede helft ontbrak. Zes doelpunten slechts scoorde DOS daarin en dat is onvoldoende op dit niveau.

DOS zag direct na rust Tweemaal Zes binnen twee minuten drie keer scoren. TZ kreeg daardoor zelfvertrouwen en sloop langzaam maar zeker dichterbij. Ook al, omdat het arbitrale duo weigerde om bij forse overtredingen de bal op de stip te leggen. Misschien wel tot hun eigen verbazing verkreeg de thuisclub kort voor tijd de aansluiting met alle gevolgen van dien.

Zaterdag mag DOS de kater van zich afspelen. Het ontvangt dan in Kampen koploper Drachten.

Doelpunten DOS: Camiel van Keulen 6x, Linda Treep en Yvonne ten Hove 5x, Nynke Links 2x, Paula de Groot en René Bruggeman 1x

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen