woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportKyra Snoeijer met Don Gravin Nederlands Indoor-Kampioen

Kyra Snoeijer met Don Gravin Nederlands Indoor-Kampioen

-

De Nederlandse Kampioenschappen Springen werden dit weekend verreden in Ermelo.

Kyra Snoeijer startte in de klasse 1.20cm met Don Gravin. Het kampioenschap bestond uit 2 parcoursen met daarna eventueel nog een barrage. Kyra Snoeijer reed beide paroursen foutloos rond. Dit als enige combinatie van de E-pony’s. Samen met een meisje die de enige foutloze van de D-pony’s was werd er een spannende barrage tussen de twee gedurfde ruiters gereden. Na een super snel rondje van 30.01 van het meisje, kon Kyra er met een net iets gestroomlijnder gereden rondje het parcours ook foutloos eindigen in 29,46 seconden. Dat betekend dat Kyra Snoeijer zich samen met Don Gravin Nederlands Indoor-Kampioen springen van de klasse 1.20cm mag noemen!

Vrijdag mocht Sherise Slendebroek zich ook melden met haar gouden pony Goldberg’s Chilayne. De combinatie hield zich goed staande, met alle spanningen die dit concours met zich mee brengt. Sherise Slendebroek reed Goldberg’s Chilayne naar een mooie 10e plek in de 60 cm klasse.

Naast de Ned. Kampioenschappen werden er ook in de buurt nog wedstrijden georganiseerd. Ditmaal hoefden de pony springruiters niet heel ver te rijden. Zij konden eventueel startten in Kampen.
Lizzy Boer startte met Bliksem in de klasse 40/50 cm. Met 75 en 75,5 stijlpunten mocht zij voor zowel het eerste parcours als het tweede parcours de 1ste prijs ophalen.
In de 60cm klasse kwam o.a. Roselyn Slendebroek van start met Oraya Emelwerth. Dit duo die nog niet zolang samen een combinatie is, heeft zich weer goed laten zien. Het eerste parcours werden zij 2e. In het tweede parcours mochten zij ook de 2e prijs op halen.
Sherise Slendebroek ging er met de winst vandoor samen met haar pony DJ tijdens het tweedeparcours. Zij won dit met 80,5 stijlpunt.

Met Goldberg’s Chilaye is Sherise Slendebroek zaterdag een klasse hoger gestart. Dit parcours moest de combinatie naar foutloos ook op snelheid in de 70 cm. Hier werden ze 1e in het tweede parcours.
De klasse 1.00/1.20 cm in Kampen werd verreden in een twee fasen parcours. Lieke Mos werd met haar pony 2e.
Voor de paardenspringruiters was er afgelopen woensdag een springconcours in IJsselmuiden. Hier zijn weer vele combinaties aan de start verschenen.
Zo startte o.a Mirande Spronk-Rienties tijdens het dagprogramma. Zij behaalde een 9e plek in een groot deelnemersveld van bijna 50 start in de 1.10 cm klasse. Dit deed zij met het paard Wezenberg’s Mistral.
Tijdens het avondprogramma in de klasse 1.00 cm wist Tatum Stijf met Minko L, 85 stijlpunten bij elkaar te springen. Dit leverde hen een gedeelte 1ste plek op.
Op de 4e plek volgde Marit van der Weerd met Nice-Star vd Felixhoeve met 77,5 stijlpunten in deze klasse.
En op de 5e plek in de 1.00 cm klasse met 75 stijlpunten sloot Kim Spronk de rij van de prijswinnaars af met Mystery.

De klasse 1.10 cm werd gewonnen door Kyra Snoeijer met Ippon Z na een mooie foutloze ronde en de snelste tijd.
Kim Spronk startte in deze klasse met Nog Een Sijgje. Ook zij reed een mooie foutloze ronde in de tijd van 32.98 seconden en werd daarmee 3e .
Christien deed het laatste rondje met Kim Sponk in de klasse 1.20 cm. Deze combinatie wist foutloos te blijven en zette een strakke tijd neer van 30,64 seconden. De andere combinaties konden niet aan deze tijd komen, al werd dit zeker wel geprobeerd.

Gerco Rienties reisde afgelopen weekend met zijn paarden af naar Hierden. Hier startte hij met Nolly Bolly a la Muis en Kimi R in de klasse 1.10 cm. Dit deed hij niet zonder resultaat. Samen met Nolly Bolly a la muis won hij deze rubriek en met zijn paard Kimi R mocht hij de 8ste prijs in ontvangst nemen.
Na deze klasse sprong hij snel over op het derde paard wat hij mee had naar Hierden. Kardenta a la Muis sprong samen met Gerco een mooie foutloze ronde en tevens naar de winst in de 1.20 cm klasse.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen