zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurLaatste kans: Schrijf mee voor de Frits de Zwerverprijs 2014!

Laatste kans: Schrijf mee voor de Frits de Zwerverprijs 2014!

-

Houd je van geschiedenis? Schrijf je graag? En ben je tussen 14 en 18 jaar? Schrijf dan mee voor de Frits de Zwerverprijs. Je kunt je opstel nog inleveren tot 1 februari!

Op 1 februari sluit de inschrijvingstermijn voor de veertiende editie van de opstel/essaywedstrijd die de IJsselacademie samen met het Frits de Zwerverfonds uitschreef. Tot die datum kunnen jongeren van 14 tot en met 18 jaar hun schrijftalent beproeven op het thema Verduistering. Je moet wel schoolgaan of wonen in het Overijsselse deel van het gemeentelijk samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht. Meer informatie via www.ijsselacademie.nl of in**@ij************.nl.

Onder de schuilnaam Frits de Zwerver opereerde verzetsstrijder ds. Frederik (Frits) Slomp, die in de bezettingstijd predikant was in Heemse-Hardenberg. Hij gaf daar de aanzet voor de oprichting van de Landelijke Organisatie voor Hulp aan Onderduikers (LO). In 2000 is het Frits de Zwerver Fonds opgericht met het doel de belangstelling voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, speciaal bij jongeren, levend te houden.

Voor de beste inzendingen worden drie prijzen beschikbaar gesteld, van € 300,
€ 200 en € 100. De prijzen worden uitgereikt op 25 april 2014 in het gemeentehuis van Hardenberg. De jury bestaat uit dr. J. Slomp (voorzitter en zoon van Frits de Zwerver), drs. J. Hagedoorn (historicus), J.J. Janssen (wethouder gemeente Hardenberg), W.L. Zijlstra (neerlandicus) en drs. Js. Mooijweer (historicus, Stichting IJsselacademie).

Sluitingsdatum voor de wedstrijd is 1 februari 2014. Je kunt het wedstrijdreglement opvragen bij de IJsselacademie in Kampen, 038 331 52 35, of via de mail -> in**@ij************.nl Meer Informatie vind je op de site van de IJsselacademie

Frits-de-zwerver

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen