-

layback

Winst blijft in Steenwijk

Het eerste basketbalteam van Steenwijk, Arta, kende een vliegende start tegen de heren van Lay Back.

De achterstand die daardoor werd opgelopen in de eerste helft was niet meer goed te maken in de resterende twee kwarten, ondanks een geslaagde wijziging van aanvalsstrategie van Lay Back in die periode. Met een nederlaag (76-36) bleef ook nu weer een gehoopte eerste overwinning ver weg.

De jeugd U18 speelde tegen de koploper Landstede ZAC-2 uit Zwolle. Hoewel werd verloren werd het de Zwollenaren een helft lang zeer moeilijk gemaakt. Het getalsmatige overwicht van ZAC zorgde voor een conditionele uitputtingsslag die geleidelijk aan in de derde kwart begon op te breken (wegens schoolverplichtingen was de helft van de Lay Back jeugd niet aanwezig). De voorsprong kon niet worden vastgehouden. Uiteindelijk werd daardoor verloren met 42-29.