Lay Back gaat na strijd toch met verlies naar huis

De heren van Lay Back Kampen moesten afgelopen weekend op bezoek bij BAS in Biddinghuizen. Het werd een wedstrijd met veel strijd. Lay Back Kampen startte zo als gewoonlijk in de goede 3-2 verdediging. Desondanks werd het eerste kwart gewonnen door BAS met 19-13. In het 2de kwart ging BAS sneller rond passen en kreeg de verdediging van Kampen het lastig. BAS won daardoor ook het 2de kwart, met 16-9. 
In de rust werden de koppen van Lay Back bij elkaar gestoken. Daardoor werden afspraken deze keer beter nagekomen en al snel kwam BAS het 3de kwart in fouten last. Na 1 minuut en 40 seconden had BAS al 5 teamfouten.  Hier maakte Lay Back goed gebruik van. Door goede coaching van Alex Tuinfort in de verdediging werd het 3de kwart met 2-11 winst afgesloten.
In het 4de kwart opende Mathijn van Zon het kwart snel met een 3 punter en werd het spannend. Door het vertraagde spel waarvoor BAS koos om zo de winst toch binnen te halen moest Layback overschakelen naar een man-to-man defense. Daardoor leek Lay Back nog terug te komen in de wedstrijd, maar helaas was het al te laat, ook omdat Maurice Nuis daardoor met 5 fouten het veld af moest. BAS won zo de partij uiteindelijk met 53-45. Mathijn maakte 7 van de 12 punten in het 4de kwart en werd topscoorder met 16 punten. Aly Cherif, een nieuwe speler van Lay Back H1, kon ook 2 punten meepakken in zijn debuutwedstrijd.

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673