donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportLay Back heeft een lastig weekend

Lay Back heeft een lastig weekend

-

Afgelopen zaterdag speelde Lay Back Kampen Heren 1 in Biddinghuizen tegen BAS Heren 1. Tot in de vijfde minuut van de derde kwart ging de wedstrijd gelijk op, met een sterk spelende Gerrit de Vries (10 punten). Op dat moment stond er een tussenstand van 30-29 op de borden. Het missen van enkele spelers begon echter geleidelijk door te drukken, omdat Lay Back slechts 7 spelers kon opstellen, tegenover 10 van BAS, en het tempo van de wedstrijd hoog was. Toen ook Maurice Nuis, die zijn debuut maakte voor Kampen tegen zijn oude vereniging, wegens foutenlast naar de kant moest keek Lay Back tegen een groeiende achterstand aan. Ondanks de 19 punten van Mathijn van Zon werd daardoor verloren met 65-44.
layback

Ook de andere teams van Lay Back konden dit weekend helaas geen vuist maken tegen de tegenstanders.

De meiden moesten wederom aantreden tegen de meiden van de Orca’s uit Urk, maar konden de lijn van de laatste kwart van de afgelopen wedstrijd niet doorzetten in deze. Ze verloren met 14-32. Onze U14 speelde die middag ook in Urk, maar was kansloos tegen het veel geroutineerdere, maar met name grotere, team van de Orca’s (57-33).

De jongens U18 moesten na de winst van afgelopen weekend nu hun meerdere erkennen in GS Stars. Met 64-42 trok de jeugd uit Elburg de wedstrijd naar zich toe.

De U16 jeugd had een spannender wedstrijd tegen Ceres uit Emmeloord, maar ook die waren helaas niet in staat de winst te pakken. Met 60-55 bleef daar de winst nipt in Emmeloord.