zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportLay Back Kampen doet goede zaken...

Lay Back Kampen doet goede zaken…

-

Afgelopen vrijdag 17 januari speelde Lay Back Kampen heren 1 thuis tegen Arta H1 Steenwijk en Lay Back Kampen U18-1 tegen de Picker Reds U18-1 uit Eibergen.

Lay Back H1 verslaat Arta H1 Steenwijk
Lay Back verstevigt de derde plek en kan omhoog blijven kijken in de competitie door Arta H1 Steenwijk te verslaan met 59-52. De ploeg uit Steenwijk stond in de competitie vierde. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen wist Lay Back pas in de laatste seconden van de wedstrijd de winst naar zich toe te trekken, na bijna de gehele wedstrijd op achterstand te hebben gestaan. De Kampenaren waren dus gewaarschuwd. Omdat daardoor geconcentreerd aan de wedstrijd werd begonnen kwam Lay Back vervolgens eigenlijk geen moment in de problemen, omdat al vroeg een voorsprong van 8 punten werd genomen. Wel werd het gaandeweg de wedstrijd steeds lastiger te scoren, omdat de spelers inside minder goed werden gevonden en het schot van buiten moeilijk viel. Hoewel desondanks in de laatste kwart een nog wat ruimere voorsprong op de borden stond, maakten de Kampenaren het op het eind nog even spannend door binnen één minuut maar liefst drie keer balverlies te leiden. Vervolgens probeerde Arta door sterk fysiek spel en het maken van fouten in de laatste minuten de wedstrijd nog te draaien, maar dat mocht niet meer baten. Topscorers werden Martijn Mulder en Mathijn van Zon, beiden met 18 punten, op de voet gevolgd door Rob de Vries met 12 punten.

Lay Back U18 wint van Picker Reds uit Eibergen
Na de eerste en onverwachte nederlaag van het seizoen vorige week tegen ZAC U18-2 uit Zwolle had de Kamperse jeugd wat recht te zetten in deze tweede wedstrijd van 2014. En niet alleen op basketbalgebied, maar ook ten aanzien van de juiste sportieve wedstrijdinstelling. En wat werd het een uitstekende wedstrijd op beide terreinen, een voorbeeld voor de rest van het seizoen! De Picker Reds U18-1 uit Eibergen is geen ploeg die moet worden onderschat, want de vorige wedstrijd die nipt gewonnen werd bleek dat met name de 16 jarige Luuk Egers met zijn 208 cm een tegenstander van formaat is die reboundend moeilijk is te verslaan. De opdracht aan afwisselend Marvin Heldoorn en Wessel van den Brink was dan ook simpel: ‘houd deze jongen bij de basket vandaan, en liefst zo ver mogelijk!’. In de eerste kwart bleek deze jeugdspeler van Picker Reds toch nog geregeld onder de basket te kunnen komen, waardoor hij 10 van de 14 punten kon scoren voor de Eibergers in dat kwart. Vanaf de tweede kwart betaalde de wijze van verdedigen zich echter uit, want de tegenstander kwam amper meer aan scoren toe, terwijl de Kamperse jeugd het net keer op keer met goed samenspel wist te vinden. Via tussenstanden van 26-18 aan het eind van de tweede kwart en 45-28 aan het eind van de derde werd de einduitslag bepaald op 68-41, ofwel een duidelijke overwinning. In deze wedstrijd debuteerde de razendsnelle Laurens Teekman, die helaas nog niet tot scoren kwam. Gezien de ontwikkeling die hij op de trainingen laat zien is dat echter slechts een kwestie van tijd. Een uitstekend spelende Marvin Heldoorn werd gedeeld topscorer met Leon Helleman (14 punten). Alle overige spelers kwamen ook tot scoren. De watervlugge Thomas Steenwinkel scoorde 10 punten, Matthijs van der Tas en Thomas Bloemers namen beide 8 punten voor hun rekening, Thomas Sollie mikte er 6 in, Djordje Nikolic 5 en Wessel van den Brink 3.