Lay Back Kampen verslaat koploper Vuas.

Afgelopen vrijdagavond stond voor Lay Back de zware wedstrijd tegen koploper VUAS uit Dronten op het programma. Vuas verloor nog maar 1 wedstrijd dit seizoen en staat met 16 punten uit 9 wedstrijden bovenaan de ranglijst. Lay Back kon echter weer beschikken over een grote selectie en VUAS was met slechts 6 spelers afgereisd naar kampen.

In de eerste 5 minuten werd meteen duidelijk waarom VUAS bovenaan staat. Met een 3-11 run liep Lay Back meteen achter de feiten aan. Na een time-out van playing coach Klaas Brand werd de thuisploeg wakker en groeide in de wedstrijd. Na 10 minuten stond er een stand van 12-15 op het scorebord.
In het tweede kwart had Lay Back het ook moeilijk tegen het fysiek sterke VUAS, maar kon door sterk spel van Cedric Njeumen (20 punten) desondanks bijblijven. Het leidde tot een ruststand van 24-31.
Om de wedstrijd te laten kantelen moest Lay Back flink aan de bak. De donderspeech van Klaas Brand tijdens de rust zorgde hiervoor. Geleidelijk begon de thuisploeg in te lopen op VUAS. De verdediging werd strakker en aanvallend werd goed de vrije man gezocht. VUAS bleef echter fysiek spelen en behield lange tijd de steeds kleiner wordende voorsprong. Leon Liefers (15 punten) hield Lay Back in het spoor van de koploper door telkens op het juiste moment een driepunter raak te schieten. De ervaring van guard Marc van der Tas (8 punten), die na een blessure weer terug is, zorgde voor blijvende druk op het spel van VUAS, waardoor puntje bij puntje Lay Back dichterbij kwam.

In het laatste kwart raakte VUAS steeds verder in foutenlast. Door een mooie driepunter van Maurice Nuis kwam Lay Back vervolgens ook nog eens op gelijke hoogte. Vervolgens leek door slordigheid de wedstrijd toch nog te worden weggegeven in de laatste seconden, maar Aly Cherif (15 punten) sleepte er een verlenging uit voor de mannen uit Kampen.
In de verlenging ging het spel vervolgens op en neer en was de wedstrijd meer spannend dan goed. Met nog 8 seconden op de klok en een 66-66 stand op het bord kreeg Aly Cherif 2 vrije worpen. De normaal zo rustige Aly mistte beide vrije worpen, maar Lay Back pakte de rebound. Het was Alex Tuinfort die de bal sterk uit de lucht pakte en vervolgens een fout mee kreeg. Met nog 3 seconden op de klok en weer 2 vrije worpen voor de thuisploeg was er zo nog een kans op de overwinning. Na het gemiste eerste schot hield iedereen zijn adem in. Gelukkig ging was het tweede schot raak, waardoor Lay Back een zwaarbevochten overwinning 67-66 kon noteren op de koploper.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*