HomeRegiosportWedstrijdverslagen Lay Back H1 en U18 (Basketbal)

Wedstrijdverslagen Lay Back H1 en U18 (Basketbal)

-

Lay Back H1 wint van Landstede ZAC en Lay Back U18 verslaat mede koploper Olst

Dit weekend heeft Lay Back in Zwolle met ruime cijfers gewonnen van Landstede ZAC H4 (47-69) en wint daarmee de vierde wedstrijd op rij. Dat de Zwollenaren, met de uitstekende schutters Marten Lankhuijzen (20pt) en Quicy Schoop (14 pt), zich niet zomaar gewonnen wilden geven, bleek wel uit de eerste kwart. Lay Back ging namelijk met een achterstand de tweede kwart in (17-12).
Bij de start van die tweede kwart namen de Kampenaren echter de regie in de wedstrijd over. De verdediging werd strakker, waarbij Martijn Mulder (13 pt) en Mathijn van Zon (14 pt) het voortouw namen. Ook aanvallend werd de snelheid opgevoerd, waardoor ruimte ontstond en inside center Rob de Vries (topscorer met 17 pt) makkelijker kon worden gevonden.
Een zeer sterk tweede kwart sloeg zo een gaatje (25-38) dat niet meer kon worden overbrugd door Landstede ZAC. Door geconcentreerd spel, met Marc van de Tas (9 pt) als guard, na het geblesseerd uitvallen van Martijn Mulder in de derde kwart, konden de Kampenaren de voorsprong zelfs nog iets uitbouwen in de rest van de wedstrijd. Daarin liet Guido Faas, ondanks een oogblessure, zien dat hij ook dan nog zijn vizier op scherp kan hebben staan door twee driepunters op rij door het netje te mikken.
images
Afgelopen vrijdag heeft Lay Back U 18 zich thuis stevig genesteld op de eerste plaats in de competitie door Olst te verslaan met 52-36. Dat de wedstrijd tegen de tot dat moment mede koploper Olst(ars) voor spanning zorgde bij de U18 was duidelijk, want de Kampenaren, gesteund door veel publiek, liepen in de eerste helft voornamelijk tegen zichzelf te spelen. Het gevolg was dat ze bij het ingaan van de tweede helft aankeken tegen een achterstand (11-19).  Na de nodige coaching speelden ze in de tweede helft eindelijk hun eigen spel. Met een razendsnelle balcirculatie in de aanval, onder leiding van de sterk spelende Thomas Bloemers (6 pt), Djordje Nikolic (9 pt) en Matthijs van de Tas (4 pt), en een zeer strakke verdediging werd Olst vervolgens volledig zoekgespeeld. Leon Helleman werd topscorer met 16 punten. Overige scores kwamen van Wessel van de Brink (7 pt), Marvin Heldoorn (6 pt) en Thomas Sollie (2 pt). Een tweede helft om trots op te zijn en een belangrijke stap op weg naar het kampioenschap!